Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Γαλλία: Καρέ καρέ η εκτέλεση του μακελάρη της Νίκαιας (VIDEO)

Γαλλία: Καρέ καρέ η εκτέλεση του μακελάρη της Νίκαιας (VIDEO)

Μετά από δυο χιλιόμετρα ανεξέλεγκτης πορείας, το φορτηγό που οδηγεί ο Mohamed Lahouaiej Bouhlel έχει σταματήσει. Έχει ήδη παρασύρει στο θάνατο 84 ανθρώπους. Μια ακόμη σφαγή. Η σφαγή της Ημέρας της Βαστίλης. Ο μακελάρης της Νίκαιας δέχεται τα καταιγιστικά πυρά των αστυνομικών.

Είναι η στιγμή της εκτέλεσης του 31χρονου Γαλλο-τυνήσιου, ενός πατέρα τριών παιδιών, ενός ακόμη Γάλλου που βύθισε την ίδια του τη χώρα στο αίμα αθώων ψυχών. Ήταν περίπου 22:40 το βράδυ της 14ης Ιουλίου, της εθνικής γιορτής των Γάλλων, όταν ο Mohamed Lahouaiej Bouhlel πατούσε το γκάζι του φορτηγού που είχε νοικιάσει πριν μερικές μέρες και έμπαινε στην ιστορική Promenade des Anglais της Νίκαιας για να σκοτώσει.

Ήθελε να προκαλέσει όσους περισσότερους θανάτους μπορούσε. Και γι’ αυτό, φρόντισε στα δυο χιλιόμετρα που διήνυσε στην ιστορική λεωφόρο της Κυανής Ακτής να κάνει ζιγκ ζαγκ, ώστε να παρασύρει όσους πιο πολλούς πεζούς μπορούσε. Ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν και να δουν τα πυροτεχνήματα που θα φώτιζαν τον ουρανό της Νίκαιας για την ημέρα της Βαστίλης.

Στο πρώτο video που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει την αρχή της πορείας του φορτηγού που σκόρπισε το θάνατο, φαίνονται αστυνομικοί να τρέχουν για να τον σταματήσουν. Δυο χιλιόμετρα μετά, το φορτηγό σταματάει και αρχίζει η ανταλλαγή πυρών. Ένας άνδρας καταγράφει τα πάντα. Καταγράφει την εκτέλεση του μακελάρη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε