Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Γαλλία: Νέοι συναγερμοί για βόμβα σε 14 αεροδρόμια – Τα 3 εκκενώθηκαν

Γαλλία: Νέοι συναγερμοί για βόμβα σε 14 αεροδρόμια – Τα 3 εκκενώθηκαν
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Σε «αναμμένα κάρβουνα» βρίσκεται η Γαλλία, καθώς σήμερα (20.10.2023) το πρωί, 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας έγιναν στόχος συναγερμών για βόμβα, εκ των οποίων τα 3 εκκενώθηκαν, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα που διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των αεροδρομίων της Γαλλίας, ενόψει των διακοπών των Αγίων Πάντων που συμπίπτουν με τις σχολικές διακοπές το φθινόπωρο στη χώρα. Νωρίτερα, συνελήφθη και ένας έφηβος με μαχαίρι έξω από Συναγωγή στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με αερολιμενικές πηγές, η διατάραξη της κυκλοφορίας στα αεροδρόμια επηρέασε 14 περιφερειακές πλατφόρμες, 2  εκ των οποίων εκκενώθηκαν, του Μπορντό, νοτιοδυτικά, και του Μπεζιέ, νότια.

Αρκετά άλλα έλαβαν απειλητικά μηνύματα, όπως το αεροδρόμιο της Ρεν, δυτικά, το οποίο επίσης εκκενώθηκε «προληπτικά», σύμφωνα με τις κρατικές υπηρεσίες.

Είναι η τρίτη συνεχής ημέρα που τέτοιοι συναγερμοί διαταράσσουν τη λειτουργία των αεροδρομίων, καθώς οι σχολικές διακοπές για το φθινόπωρο – μέσα Οκτωβρίου έως αρχές Νοεμβρίου – συνώνυμο της αυξημένης κινητικότητας, αρχίζουν σήμερα το βράδυ σε όλη τη Γαλλία.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, έκανε λόγο για 18 συλλήψεις μέσα σε 48 ώρες σε σχέση με τους συναγερμούς αυτούς, που επηρεάζουν επίσης σχολεία και τουριστικά μέρη.

Οι συναγερμοί πληθαίνουν εδώ και μέρες στη Γαλλία, κυρίως μετά την επίθεση του τζιχαντιστή που στοίχισε τη ζωή στον εκπαιδευτικό Ντομινίκ Μπερνάρ στη βόρεια πόλη Αράς.

Η κυβέρνηση προειδοποίησε την Τετάρτη ότι για κάθε απειλή θα γίνεται καταγγελία. Η ποινή μπορεί να είναι φυλάκιση έως δύο έτη και πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και AFP

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις