Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ σκότωσε 11 τρομοκράτες της Χαμάς στην Χαν Γιούνις

Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ σκότωσε 11 τρομοκράτες της Χαμάς στην Χαν Γιούνις

Δεν έχουν έχουν τέλος οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με τους με τους νεκρούς από την πλευρά της Χαμάς να αυξάνονται. 

Ισραηλινά αεροσκάφη, τεθωρακισμένα και δυνάμεις του πεζικού σκότωσαν τουλάχιστον 11 μαχητές τις τελευταίες 24 ώρες σε συγκρούσεις στη Χαν Γιούνις της Γάζας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

Οι δυνάμεις είχαν ως στόχο ενόπλους που προσπαθούσαν να τοποθετήσουν εκρηκτικά κοντά σε στρατεύματα και άλλους μαχητές που έβαλαν κατά στρατιωτών με τουφέκια και αυτοπροωθούμενες οβίδες (RPG), σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Από την άλλη το Ισραήλ επιθυμεί η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa) να μην διαδραματίζει πλέον κανέναν ρόλο στη Γάζα, ύστερα από τις κατηγορίες ότι εργαζόμενοί της είχαν ανάμιξη στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας του.

Η κυβέρνηση θέλει να «διασφαλίσει ότι η Unrwa δεν θα είναι μέρος» της λύσης στο παλαιστινιακό έδαφος μετά τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης, ανέφερε ο Ίσραελ Κατς σε ανακοίνωση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα «σταματήσουν» όλες οι δραστηριότητες της υπηρεσίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις