Τετάρτη, 28 Φεβ.
17oC Αθήνα

Γάζα: Σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες

Γάζα: Σκοτώθηκαν άλλοι τέσσερις Ισραηλινοί στρατιώτες

Άλλα τέσσερα μέλη του στρατού του Ισραήλ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των χερσαίων επιχειρήσεων που διεξάγει από την 27η Οκτωβρίου στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τους αριθμούς του επιτελείου, οι πεσόντες στις επιχειρήσεις εναντίον της Χαμάς στις τάξεις του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχονται σε 182.

Από την άλλη τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά των ισραηλινών δυνάμεων στην Τούλκαρεμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Τα θύματα είναι τρεις άνδρες, ηλικίας 22-24 ετών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) και η Σιν Μπετ (σ.σ. η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ), αναφέρεται ότι τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με μυστικούς αστυνομικούς που επιχειρούσαν να συλλάβουν υπόπτους για τρομοκρατικές ενέργειες. «Σκοτώθηκαν τρεις τρομοκράτες που επιχειρούσαν να διαφύγουν», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά. Ένας τέταρτος Παλαιστίνιος συνελήφθη και ανακρίνεται, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Οι αιματηρές συγκρούσεις έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες στη Δυτική Όχθη, ιδίως μετά την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις