Κόσμος

Γερμανία: 43χρονος αυτοπυρπολήθηκε μπροστά από δικαστήριο!

Ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα στο Κρέφελντ, αφού αυτοπυρπολήθηκε για να διαμαρτυρηθεί για τη φυλάκιση του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Ο άνδρας, ηλικίας 43 ετών, περιλούστηκε με ένα εύφλεκτο υγρό και έβαλε φωτιά, το πρωί, ενώπιον του δικαστηρίου του Κρέφελντ (Βεστφαλία).

Περαστικοί κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά χρησιμοποιώντας ρούχα. Ο 43χρονος, που είχε τραυματιστεί σοβαρά, διακομίστηκε με ελικόπτερο σε ειδική κλινική εγκαυμάτων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας, που ήταν ήδη γνωστός στις αρχές, είπε ότι ήθελε να διαμαρτυρηθεί για τη φυλάκιση του Οτσαλάν, που συνελήφθη από Τούρκους πράκτορες στις 15 Φεβρουαρίου του 1999, στο Ναϊρόμπι.

Η αστυνομία, που κάνει λόγο για ένα πιθανό «προσωπικό κίνητρο», θα πρέπει να καθορίσει εάν ο άνδρας αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βραβείο Πούλιτζερ στον Παλαιστίνιο Μοσάμπ Αμπού Τόχα: Έγραψε για τη σωματική και συναισθηματική σφαγή στην Γάζα
Ο Παλαιστίνιος έγραψε για τα βασανιστήρια που έζησε από τον ισραηλινό στρατό, τον χαμό της οικογένειάς του αλλά και τον αγώνα του να βρει φαγητό σε μία Γάζα που θυμίζει νεκροταφείο
Ο Παλαιστίνιος και ένας από τους νικητές των βραβείων Πούλιτζερ
Σκηνικό πολέμου με 36 νεκρούς άμαχους σε Ινδία και Πακιστάν – Μαίνονται οι εχθροπραξίες και οι βομβαρδισμοί στο Κασμίρ
26 οι νεκροί άμαχοι στο Πακιστάν, ανάμεσά τους και ένα παιδί - Στους 10 οι νεκροί στην Ινδία - Αυξάνεται και ο αριθμός των τραυματιών - Στα πρόθυρα του πολέμου οι 2 χώρες
Στρατός Πακιστάν 3
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες