Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Γερμανία: Επεισόδια σε πορεία κατά των μέτρων για τον κορονοϊό

Γερμανία: Επεισόδια σε πορεία κατά των μέτρων για τον κορονοϊό

Περίπου 2.500 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Μαγδεμβούργου της Γερμανίας για να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας την ώρα που η χώρα καταγράφει χιλιάδες κρούσματα του κορονοϊού. Μάλιστα, κατά την πορεία διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχές της Γερμανίας, διαδηλωτές κατά των μέτρων για τον κορονοϊό έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και πέταξαν μπουκάλια και πυροτεχνήματα κατά των ανδρών των δυνάμεων ασφαλείας. Δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός αστυνομικού.

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Μαγδεμβούργο και ήταν μία από τις πολλές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα μέτρα της γερμανικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

30.561 νέα κρούσματα και 356 νεκροί

Αξίζει να σημειωθεί πως στη Γερμανία την Δευτέρα ανακοινώθηκαν 30.561 τις προηγούμενες 24 ώρες, αυξάνοντας το σύνολο των μολύνσεων στις 7.238.408, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 356 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα στους 112.579 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις