Κόσμος

Γερμανία: Φόβοι για έξαρση του κορονοϊού μετά τις πλημμύρες

Οι υγειονομικές αρχές της Ρηνανίας – Παλατινάτου και της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στη Γερμανία προειδοποιούν για τον κίνδυνο έξαρσης του κορονοϊού στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία και τις εκτεταμένες πλημμύρες.

«Αυτή τη στιγμή πολλοί άνθρωποι είναι συγκεντρωμένοι σε περιορισμένους χώρους προκειμένου να αντιμετωπίσουν από κοινού την κατάσταση. Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί ώστε η κατάσταση να μην μετατραπεί σε γεγονός υπερμετάδοσης του ιού (κορονοϊού)», τόνισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας για την πανδημία στη Ρηνανία – Παλατινάτο Ντάβιντ Φράιχελ στη Γερμανία και πρόσθεσε ότι η κρατιδιακή κυβέρνηση ετοιμάζει ειδική εκστρατεία εμβολιασμού στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Επισήμανε πάντως ότι τα περισσότερα μέλη των σωστικών συνεργείων είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Αντίστοιχα, το υπουργείο Υγείας της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας προειδοποίησε με ανακοίνωσή του για «αυξημένο κίνδυνο εξάπλωσης της Covid-19, λόγω της στέγασης πολλών ατόμων σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης» και συνέστησε τη χρήση μάσκας, τη διενέργεια συχνών τεστ και τον καλό εξαερισμό των χώρων.

Σημειώνεται πως σε πολλά από τα καταφύγια έχουν δημιουργηθεί και δομές ιατρικής περίθαλψης, καθώς πολλά ιδιωτικά ιατρεία έχουν καταστραφεί ή υποστεί μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου στην Κνεσέτ: Ο Τραμπ είναι ο μεγαλύτερος φίλος που είχε ποτέ στον Λευκό Οίκο το Ισραήλ – «Ειρήνη δια της ισχύος»
«Πληρώσαμε βαρύ τίμημα σε αυτόν τον πόλεμο, αλλά τώρα οι εχθροί μας κατανοούν πόσο αποφασισμένοι είμαστε, κατανοούν ότι το Ισραήλ είναι ισχυρό και θα μείνει εδώ» - Ο Νετανιάχου δεν θα μεταβεί στην Αίγυπτο στη σύνοδο στο Σαρμ ελ Σέιχ
SAUL LOEB
Οι πρώτες φωτογραφίες των Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς – Χαμόγελα, αγκαλιές και δάκρυα χαράς στο Ισραήλ
Οι εικόνες δημοσιεύτηκαν από τις ισραηλινές αρχές - Αδυνατισμένοι αλλά καλά στην υγεία τους, σύντομα θα χαθούν στις αγκαλιές των οικογενειών τους
Τα δίδυμα αδέλφια Gali and Ziv Berman
1
Η πολυτελής εξορία του δικτάτορα της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στη Μόσχα υπό την προστασία του Βλαντιμίρ Πούτιν
Σε έναν ουρανοξύστη 300 μέτρων, στην καρδιά της Μόσχας, ζει ο Άσαντ και η οικογένειά του, σύμφωνα με τη Die Zeit - Οι φήμες για δηλητηρίαση και η ασθένεια της γυναίκας του Άσμα
Ο Μπασάρ αλ Άσαντ και η σύζυγός του Άσμα 1