Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Γερμανία: Πέφτει κι άλλο δημοσκοπικά το κόμμα της Μέρκελ

Μέρκελ

Σημαντική απώλεια δυνάμεων για την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), υπό το βάρος σκανδάλων αλλά και της πολιτικής για την πανδημία του κορονοϊού και ενίσχυση των Πρασίνων καταγράφει δημοσκόπηση της κυριακάτικης BILD.

Έξι μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές και ενώ CDU και CSU δεν έχουν ακόμη επιλέξει τον υποψήφιό τους για την Καγκελαρία στη μετά – Μέρκελ εποχή.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, CDU/CSU συγκεντρώνουν 27%, με απώλεια τεσσάρων μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) βρίσκονται στο 17%, ενισχυόμενοι κατά μία μονάδα.

Στην δεύτερη θέση ωστόσο βρίσκονται οι Πράσινοι με 22% και αύξηση τριών μονάδων και ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι με 10% (+2), η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) επίσης με 10% (-1) και η Αριστερά με 8% χωρίς αλλαγή στα ποσοστά της. Εάν αυτά τα αποτελέσματα αποτυπώνονταν στην κάλπη, ο μεγάλος συνασπισμός ο οποίος κυβερνά σήμερα δεν θα ήταν εφικτός, χωρίς την συμμετοχή και τρίτου κόμματος, ενώ το πιθανότερο θα ήταν μια συμμαχία CDU/CSU και Πρασίνων.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις