Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Γερμανία: Πιθανή τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι θεωρεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση

Ναβάλνι

Η γερμανική κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι πιθανό ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι να δηλητηριάστηκε.

«Επειδή υπάρχει πιθανότητα δηλητηρίασής του, είναι αναγκαία η προστασία του Ναβάλνι. Η γερμανική κυβέρνηση απαιτεί πλήρη διαφάνεια στη διερεύνηση του συμβάντος. Δυστυχώς, υπήρξαν μερικές ύποπτες περιπτώσεις δηλητηριάσεων στην πρόσφατη ρωσική ιστορία», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ στο Βερολίνο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Mάας ήταν πιο επιφυλακτικός. «Λείπουν ακόμα πολλά στοιχεία, τα οποία πρέπει να περιμένουμε», είπε ο Μάας κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο. «Υπολογίζω ότι θα λάβουμε πληροφορίες από το (νοσοκομείο) Τσαριτέ του Βερολίνου (όπου νοσηλεύεται ο Ναβάλνι) στο άμεσο μέλλον».

Οι γιατροί στη σιβηρική πόλη Ομσκ αρνήθηκαν ότι καθυστέρησαν τη μεταφορά του επικριτή του Κρεμλίνου στη Γερμανία υπό την πίεση των αρχών. Η ομάδα περί τον Ναβάλνι κατηγόρησε τους γιατρούς ότι με την καθυστέρηση αποσκοπούσαν στο να καθυστερήσει η ανίχνευση δηλητηρίου. Ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου το διέψευσε αυτό. «Φροντίσαμε τον ασθενή και τον σώσαμε», δήλωσε.

Πηγή: Deutschlandfunk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις