Κόσμος

Γερμανία σε Ρωσία: «Έρχονται νέες κυρώσεις αν δεν επιτευχθεί εκεχειρία στην Ουκρανία μέχρι το τέλος της ημέρας»

«Υπάρχουν λίγες ώρες μέχρι το τέλος της ημέρας» υπογράμμισε το Βερολίνο

Η Γερμανία ήταν η πρώτη από τις τέσσερις χώρες που μετείχαν στην συνάντηση του Κιέβου το περασμένο Σάββατο (10.50.2025) που υπενθύμισε ότι η απόφασή τους για επιβολή νέων αυστηρότερων κυρώσεων στη Ρωσία εφόσον δεν δεχθεί άνευ όρων κατάπαυση του πυρός εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γερμανία προειδοποίησε σήμερα (12.05.2025) για νέες κυρώσεις στη Ρωσία εάν η κατάπαυση του πυρός δεν έχει επιτευχθεί μέχρι το τέλος της Δευτέρας.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι «εάν η κατάπαυση του πυρός δεν έχει λάβει σάρκα και οστά στην Ουκρανία» μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας, το Βερολίνο μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους της θα αρχίσει να προετοιμάζει ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας.

«Ο χρόνος τελειώνει. Υπάρχουν δώδεκα ώρες μέχρι το τέλος της ημέρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στη Γερμανία, Στέφαν Κορνήλιους.

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο ο Γερμανός καγκελάριος, Φρίντριχ Μερτς, μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, επισκέφτηκαν το Κίεβο και συναντήθηκαν με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης, κατά την οποία υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ, ήταν η πρόταση για άμεση και άνευ όρων κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, αρχής γενομένης από σήμερα Δευτέρα.

Την πρόταση αυτή είχαν αποδεχθεί και οι ΗΠΑ, όπως έκανε σαφές και ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ για το Ουκρανικό, Κιθ Κέλογκ, ο Αμερικανός πρόεδρος ωστόσο κάλεσε στη συνέχεια την Ουκρανία να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με τη Ρωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: Η Χαμάς είναι έτοιμη για μια διαρκή ειρήνη – Το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα
«Βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις για τις λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν. Δεν πρόκειται μόνο για τη Γάζα, πρόκειται για την πολυπόθητη ειρήνη στη Μέση Ανατολή»
REUTERS
Ο Sean Diddy Combs καταδικάστηκε σε 4 χρόνια και 2 μήνες φυλάκιση – «Αηδιαστικές, ντροπιαστικές και αρρωστημένες οι πράξεις μου»
Ο Sean «Diddy» Combs καταδικάστηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, τρεις μήνες μετά την καταδίκη του για τις δύο κατηγορίες που αφορούσαν την πορνεία
Sean Diddy Combs
Τι θα συμβεί αν η Χαμάς απορρίψει την Κυριακή το τελεσίγραφο Τραμπ για ειρήνευση στη Γάζα – Τα σενάρια της επόμενης ημέρας
Η Κυριακή 5 Οκτωβρίου χαρακτηρίζεται ιστορική ημέρα καθώς θα φανεί αν θα υπάρξει ειρήνη στη Μέση Ανατολή ή αν η περιοχή θα βυθιστεί εκ νέου σε μια νέα «κόλαση» όπως υποσχέθηκε ο Τραμπ στη Χαμάς
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 3