Κόσμος

Γερμανία: Συνελήφθη 28χρονος Αφγανός για την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στην Βαυαρία

Δύο άνθρωποι ακόμα έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα (22.01.2025), ένας 41χρονος άνδρας και ένα αγόρι δύο ετών μετά από επίθεση ενόπλου με μαχαίρι σε πάρκο στην Βαυαρία.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της πόλης Ασάφενμπουργκ στην Βαυαρία, αφού ένοπλος επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον περαστικών στο πάρκο Schontal στο κέντρο της πόλης, σκορπώντας τον θάνατο.

Οι αστυνομικές αρχές έσπευσαν το συντομότερο δυνατό στο σημείο και συνέλαβαν έναν 28χρονο Αφγανό, ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει από την περιοχή μέσω ενός σιδηροδρομικού σταθμού 

Επίσης, δύο άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά και για τον λόγο αυτό νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία πρόσθεσε πως ένας δεύτερος ύποπτος που συνελήφθη είναι τελικά αυτόπτης μάρτυρας και τον ανακρίνουν οι αρμόδιες αρχές.

 

GERMANY SECURITY KNIFE ATTACKREUTERS/Heiko Becker

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, είχε διακοπεί και η λειτουργία του τοπικού σιδηροδρομικού σταθμού, καθώς ο ύποπτος προσπάθησε να διαφύγει από τις γραμμές του τρένου.

BAVARIA KNIFE ATTACK APRalf Hettler/picture-alliance/dpa/AP Images

Τέλος, οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για το κίνητρο του δράστη.

BAVARIA KNIFE ATTACK APRalf Hettler/picture-alliance/dpa/AP Images

Σημειώνεται πως η Ασάφενμπουργκ είναι πόλη στην Φρανκονία, που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Βαυαρίας στη Γερμανία και έχει περίπου 70.000 κατοίκους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ στηρίζει την Ουκρανία: «Με τη βοήθεια ΕΕ και ΝΑΤΟ μπορεί να ανακτήσει όλα τα εδάφη της – “Χάρτινος τίγρης” η Ρωσία»
«Ο Πούτιν και η Ρωσία αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, και τώρα είναι η στιγμή για την Ουκρανία να δράσει», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ
Βολοντίμιρ Ζελένακι και Ντόναλντ Τραμπ 26
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη