Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Γερμανία: Υπάλληλος εταιρείας ύποπτος για τον φόνο 21 συναδέλφων του

Γερμανία: Υπάλληλος εταιρείας ύποπτος για τον φόνο 21 συναδέλφων του
φωτογραφία Reuters

Οι κάμερες ασφαλείας σε μία εταιρεία στη βορειοδυτική Γερμανία έλυσαν το μυστήριο των αλλεπάλληλων θανάτων στο προσωπικό της. Κατέγραψαν έναν υπάλληλο της επιχείρησης να ρίχνει δηλητήριο στο φαγητό συναδέλφου του.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, στην πόλη Σλος Χόλτε-Στούκενμπροκ, έχει συλληφθεί ένας 56χρονος άνδρας με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας ενός συναδέλφου του. Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ούτε του συλληφθέντος, ούτε του παρολίγον θύματος.

Ο εργαζόμενος που είχε μπει στο στόχαστρο του 56χρονου είχε παρατηρήσει κάτι ύποπτο στο φαγητό του και ενημέρωσε για το θέμα τους εργοδότες του και τις αρχές. Όντως, στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας διακρίνεται ο συνάδελφός του να ρίχνει μια σκόνη στο κολατσιό του. Από τις εργαστηριακές αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για δηλητήριο που θα μπορούσε να του έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό του.

Στην έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα του υπόπτου οι αστυνομικοί βρήκαν τοξικές χημικές ουσίες, όπως υδράργυρο, μόλυβδο και κάδμιο.

Γερμανία: Μυστηριώδεις θάνατοι για δύο δεκαετίες

Ανατρέχοντας στα προηγούμενα χρόνια, διαπίστωσαν ότι από το 2000, 21 εργαζόμενοι της ίδιας εταιρείας πέθαναν από ανακοπή καρδιάς ή από καρκίνο λίγο πριν να συνταξιοδοτηθούν. Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα ενδέχεται να προκάλεσε τις ασθένειες που οδήγησαν στον θάνατό τους.

Τα κίνητρα του υπόπτου παραμένουν ασαφή.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις