Κόσμος

Γερμανικές εκλογές: Προβάδισμα Μέρκελ 3 μέρες πριν την κάλπη

Η Άνγκελα Μέρκελ να διατηρεί το προβάδισμα για εκλογή αλλά αυτό δεν είναι... το πιο ανησυχητικό. Το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών συγκεντρώνει – σε νέα δημοσκόπηση – ποσοστό 4% και μπαίνει στη Βουλή. Όλα αυτά λίγο πριν τις εκλογές στη Γερμανία.

Μόλις τρία 24ωρα απομένουν για τις εκλογές στη Γερμανία και σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσίασε το κρατικό κανάλι ZDF, αργά την Πέμπτη, το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ προηγείται με 40%, ενώ και το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), του Φίλιπ Ρέσλερ, μπαίνει στη Βουλή αφού λαμβάνει το 5,5%.

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες, συγκεντρώνουν το 27% οι Πράσινοι το 9% ενώ η Αριστερά, λαμβάνει σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του ZDF, το 8.5%.
Το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών, (AFD) αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα θα αποτύγχανε να κερδίσει κοινοβουλευτικές έδρες, καθώς λαμβάνει μόνο το 4% των ψήφων.

Σε άλλη δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας Bild οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU / CSU) κερδίζουν το 38%, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι σοσιαλδημοκράτες ( SDP) θα συγκεντρώσουν 27% με 28% με τους Πράσινους συμμάχους τους να κερδίζουν το 8% με 8.5%.

Στη δημοσκόπηση για την εφημερίδα Bild οι ευρωσκεπτικιστές που επιθυμούν μια μικρότερη ευρωζώνη, επίσης κερδίζουν έδρες στο κοινοβούλιο της Γερμανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκαναν τη Μέρκελ… ράπερ! Τους… μαύρισαν όλους προεκλογικά (ΦΩΤΟ)

Η Μέρκελ δεν θα πάρει πλειοψηφία, λέει νέα δημοσκόπηση

Πέερ Στάινμπρουκ: Ο γκαφατζής αντίπαλος της Μέρκελ

Άνγκελα Μέρκελ: το κορίτσι από το ανατολικό Βερολίνο που κυβερνάει την Ευρώπη

Αντιευρωπαϊκό κόμμα χαλάει τα σχέδια της Μέρκελ, λίγο πριν τις εκλογές

Αυτήν την αντίπαλο τρέμει η Μέρκελ

Πύρρειος νίκη για τη Μέρκελ στη Βαυαρία

Συναγερμός σε ομιλία της Μέρκελ από ένα …αεροπλανάκι – ΒΙΝΤΕΟ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από δεκατρείς οι νεκροί στην Νέα Υόρκη λόγω του πολικού ψύχους - «Οι περισσότεροι υπέστησαν υποθερμία» λέει ο Μαμντάνι
Για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, η δημοτική αρχή κινητοποίησε έναν στόλο 20 οχημάτων με προσωπικό υγείας, όπως και έκτακτα κέντρα θέρμανση
Πεζοί περπατούν σε έναν χιονισμένο δρόμο, καθώς μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα εξαπλώνεται στη Νέα Υόρκη
Ο Στάρμερ ζητά την απομάκρυνση του Βρετανού πρώην υπουργού Μάντελσον από τη Βουλή των Λόρδων λόγω της επαφής του με τον Επστάιν
Το 2009 ο Μάντελσον πρότεινε στον Επστάιν να ζητήσει από τον επικεφαλής της τράπεζας JPMorgan «να απειλήσει λιγάκι» τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας για να μειώσει τον φόρο επί των μπόνους των τραπεζιτών
Peter Mandelson
Αλληλογραφία του Τζέφρι Επστάιν με την Αριάν ντε Ρότσιλντ μετά το δημοψήφισμα για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα – «Την έχουν πραγματικά γ@@@@@ι»
Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να καρατομίσει τον Γιάνη Βαρουφάκη σχολιάστηκε από τον Τζέφρι Επστάιν και την Αριάν ντε Ρότσιλντ
A document that was included in the U.S. Department of Justice release of the Jeffrey Epstein files is photographed Sunday, Feb. 1, 2026, shows the report when Epstein was taken into custody on July 6, 2019. 9