Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Γκισλέιν Μάξγουελ: Δίνουν 30 εκατ. δολάρια για να αποφυλακιστεί η γυναίκα που οργάνωνε τους βιασμούς για λογαριασμό του Επστάιν

Γκισλέιν Μάξγουελ: Δίνουν 30 εκατ. δολάρια για να αποφυλακιστεί η γυναίκα που οργάνωνε τους βιασμούς για λογαριασμό του Επστάιν
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

To ποσό των 30 εκατ. δολαρίων αναμένεται να προσφέρουν τις επόμενες ημέρες ως εγγύηση οι συνήγοροι της Γκισλέιν Μάξγουελ, ώστε να μπορέσει να αποφυλακιστεί πριν τα Χριστούγεννα και να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι. Η δίκη της πρώην συνεργάτιδας του Τζέφρι Επστάιν έχει προγραμματιστεί για τον Ιούλιο του 2021.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph, ο νέος σύζυγος της Γκισλέιν Μάξγουελ, Σκοτ Μπόργκερσον, είναι απελπισμένος με την κράτηση της πρώην συνεργάτιδας του Επστάιν και προτίθεται να καταβάλλει 25 εκατ. δολάρια ως εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερη. Πρόθυμοι όμως να καταβάλλουν το ποσό των 5 εκατ. δολαρίων είναι και τα αδέλφια της, Κέβιν και Ίαν Μάξγουελ.  

 

Η Γκισλέιν Μάξγουελ συνελήφθη στις 2 Ιουλίου από άνδρες του FBI σε πολυτελή απομονωμένη κατοικία μέσα στο δάσος, στο Νιού Χαμσάιρ με τις κατηγορίες της σωματεμπορίας ανήλικων κοριτσιών και της ψευδορκίας. Μετά την σύλληψή της τον περασμένο Ιούλιο, η πρώην συνεργάτιδα του Τζέφρι Επστάιν είχε ζητήσει να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση μέχρι τη δίκη της. Αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από το δικαστήριο, καθώς κρίθηκε ύποπτη φυγής. Σημειώνεται ότι η Γκισλέιν Μάξγουελ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph, υποστήριξε στο δικαστήριο πως έχει σύζυγο αλλά επέλεξε να μην αποκαλύψει την ταυτότητά του. Η αξία της περιουσίας του 44χρονου συζύγου της, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία τεχνολογίας CargoMetrics, υπολογίζεται στα 100 εκατ. δολάρια και εκείνος διαμένει σε πολυτελή κατοικία με θέα τον ωκεανό, στη Μασαχουσέτη.

Για άθλιες συνθήκες κράτησης κάνουν λόγο οι συνήγοροί της

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, όπως δήλωσε φίλος της στην Daily Telegraph, υπόσχεται να μην κάνει χρήση του δικαιώματος για έκδοση στη Γαλλία, αν και είναι κάτοχος γαλλικού διαβατηρίου. Παράλληλα, οι συνήγοροι της 58χρονης – όπως αναφέρει το δημοσίευμα – κάνουν λόγο για άθλιες συνθήκες κράτησης της πελάτισσσάς τους στο Μητροπολιτικό Κέντρο Κράτησης του Μπρούκλιν. Όπως υποστηρίζουν, οι συνθήκες κράτησής της είναι χειρότερες και από αυτές που βιώνουν κρατούμενοι για δολοφονία ή τρομοκρατία, ενώ κάθε 15 λεπτά, ακόμα και όταν κοιμάται, την ελέγχουν για να βεβαιωθούν πως δεν αυτοκτόνησε, όπως είχε κάνει ο Τζέφρι Επστάιν τον περασμένο Αύγουστο, εν αναμονή της δίκης του για εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών.

Ο Μπράιαν Μπάσαμ, οικογενειακός φίλος της 58χρονης και οργανωτής της καμπάνιας Get Ghislaine Out, δήλωσε πως η Μάξγουελ είναι αθώα και ενώ είχε πολλές ευκαιρίες να εξαφανιστεί δεν το έκανε. Μάλιστα, υποστήριξε ότι οι δικηγόροι της γνώριζαν πάντα πού βρίσκεται και ότι η 58χρονη προσπαθούσε να κρυφτεί μόνο από τους δημοσιογράφους που την κυνηγούσαν. «Η Μάξγουελ δεν είναι ο Επστάιν και χωρίς αμφιβολία είναι αθώα», δήλωσε ο Μπάσαμ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις