Κόσμος

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Έγινε κι αυτό! Εμπνέει… και τον κόσμο της μόδας!

Η έφηβη ακτιβίστρια για την προστασία του περιβάλλοντος που μάχεται κατά της κλιματικής αλλαγής, Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει απήχηση σε μια νέα γενιά ανθρώπων και η επίδρασή της εξαπλώνεται και στη μόδα.

Η Josephine Bergqvist και η Livia Schück, ιδρύτριες του σουηδικού brand, Rave Review χαρακτηρίζουν τον αγώνα της Γκρέτα Τούνμπεργκ για αλλαγή έμπνευση για να διαδώσουν το μήνυμά της και να καλέσουν σε δράση για τον πλανήτη μας.

Έμπνευση… η Γκρέτα Τούνμπεργκ!

Για τη συλλογή Άνοιξη 2020, το brand Rave Review ήθελε να δημιουργήσει και να προωθήσει έναν νέο τρόπο κατασκευής ρούχων. “Η μόδα δεν πρέπει να βλάπτει τον πλανήτη μας” αναφέρουν οι σχεδιάστριες στο σημείωμά τους για τη συλλογή. Τονίζουν ακόμη ότι αξιοποιούν τις έννοιες του ρομαντισμού του παρελθόντος, αλλά και της “σκληρής πραγματικότητας” της κλιματικής αλλαγής σήμερα.

Click4more:Σάλπαρε για Ευρώπη η Γκρέτα Τoύνμπεργκ

Σε αντίθεση με την τάση της υπερπαραγωγής και της μαζικής κατανάλωσης του συστήματος της μόδας, για τη συλλογή χρησιμοποιήθηκαν μόνο προϋπάρχοντα υλικά και αντισυμβατικά υφάσματα, όπως επαναχρησιμοποιούμενες vintage κουβέρτες, αποχρωματισμένα σεντόνια, λευκά τραπεζομάντιλα. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν υφάσματα από αποθέματα εκτός αγοράς και μεταχειρισμένα ντένιμ για να δημιουργηθούν ελαφριά καλοκαιρινά φορέματα με λεπτομέρειες με κόμπους, μπλούζες από τζιν ύφασμα και καμπαρντίνες με σχέδια.

Το brand Rave Review ιδρύθηκε το 2017. Έναν χρόνο αργότερα έλαβε βραβείο από το Σουηδικό Συμβούλιο Μόδας και τον επόμενο χρόνο, το 2019 έλαβε το Βραβείο Νεοεμφανιζόμενου Σχεδιαστή των H&M και Elle.

Ας ελπίσουμε ότι η βιωσιμότητα στη μόδα θα οδηγήσει σε δράσεις και δεν θα παραμείνει απλά μια τάση – η βιομηχανία χρειάζεται μια επανάσταση, εκτιμούν οι Josephine Bergqvist και Livia Schück.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS