Πέμπτη, 9 Μαΐ
20oC Αθήνα

Η Έμιλυ Γιολίτη πήρε τ’ όπλο της! Κόβει «μαχαίρι» αστυνομικούς από Κύπριους πολιτικούς

Η Έμιλυ Γιολίτη πήρε τ’ όπλο της! Κόβει «μαχαίρι» αστυνομικούς από Κύπριους πολιτικούς

Μια γυναίκα ανέλαβε να αφαιρέσει την αστυνομική φρουρά άλλων γυναικών αλλά όχι τυχαίων.

Στη Λευκωσία η πολλά υποσχόμενη υπουργός Δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης  Έμιλυ Γιολίτη, θέλει να ξεδιαλύνει το τοπίο και να κινήσει τη διαδικασία αφαιρώντας αρχικά τους αστυνομικούς από τις πρώην πρώτες κυρίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως ασφαλώς και να μειώσει την φρουρά του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γιώργου Βασιλείου.

Ακολουθούν και οι αρχηγοί κομμάτων

Όπως φαίνεται η πολυπληθής συνοδεία αστυνομικών σε αρχηγούς κομμάτων και υπουργούς δεν είναι μόνο δική μας παθογένεια. Μείωση θα υπάρξει και στους αστυνομικούς του Βάσου Λυσσαρίδη [πρώην Πρόεδρου Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών-ΕΔΕΚ], όσο και στις φρουρές των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων, όπως του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Άντρου Κυπριανού που διαθέτουν από οκτώ αστυνομικούς, του Νικόλα Παπαδόπουλου που διαθέτει έξι αστυνομικούς και του Μαρίνου Σιζόπουλου που φρουρείται από τέσσερις αστυνομικούς.

Επίσης, θα μειωθούν, τουλάχιστον κατά έναν αστυνομικό, οι φρουρές των αρχηγών των μικρότερων κομμάτων που διαθέτουν από τρεις αστυνομικούς. Το Κίνημα Οικολόγων δεν διαθέτει αστυνομική φρουρά. Ωστόσο, λάμβανε από το υπουργείο Οικονομικών επίδομα ύψους €1.200 τον μήνα, για να μπορεί το κίνημα να προσλάβει με σύμβαση φρουρό – οδηγό για τον εκάστοτε πρόεδρο. Μετά από επιστολή όμως του Κινήματος Οικολόγων προς το υπουργείο Οικονομικών, το εν λόγω επίδομα τερματίστηκε από την 1/1/2020.

Αύριο τα σπουδαία

Την εισήγηση για τη μείωση των αστυνομικών – φρουρών των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και νυν και πρώην κρατικών αξιωματούχων στους οποίους περιλαμβάνονται και πρώην Προέδροι της Βουλής, αναμένεται να καταθέσει προς έγκριση στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου η υπουργός Δικαιοσύνης Έμιλυ Γιολίτη. Πρόκειται για την πρώτη υπουργό που καταθέτει τέτοια πρόταση, αφού τον Μάιο του 2019, η τελευταία απόφαση που λήφθηκε ήταν για αύξηση της φρουράς συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων.

Υπουργός δημόσιας τάξης με πτυχίο Οξφόρδης

Η 44χρονη Έμιλυ Γιολίτη, δεν είναι «παιδί» του κομματικού σωλήνα. Στις 29 Ιουνίου 2020 διορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη. Σπούδασε νομική στο Κολέγιο Τρίνιτι του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, έχει εξειδικευτεί στο εταιρικό δίκαιο ενώ ως νομικός εργάστηκε και στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι μητέρα δυο παιδιών και ο σύντροφός της είναι δημοσιογράφος και διευθυντής του συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης Σίγμα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις