Site icon NewsIT
17:38 Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η Γενεύη μείωσε το επίπεδο του συναγερμού για τρομοκρατική απειλή

Η Γενεύη μείωσε το επίπεδο του συναγερμού που ίσχυε εντός των ορίων της, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, 18 ημέρες αφότου άρχισε μια έρευνα για αριθμό προσώπων που πιθανόν να έχουν σχέσεις με την τρομοκρατία, σύμφωνα με αξιωματούχους. 

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται πως η υπηρεσία Ασφάλειας και Οικονομίας του καντονιού της Γενεύης αποφάσισε, έπειτα από συνεννήση με τις ομοσπονδιακές αρχές, να επαναφέρει το επίπεδο του συναγερμού σ’ αυτό που ίσχυε πριν από τις 10 Δεκεμβρίου.

“Μια νέα εκτίμηση της κατάστασης της τρομοκρατικής απειλής μετά τις αργίες των Χριστουγέννων δικαιολογεί την απόφαση αυτή”, αναφέρεται στη δήλωση. “Επιπλέον όλες οι πρόσφατες εκδηλώσεις που θεωρούνταν πιθανοί στόχοι, διπλωματικές, θρησκευτικές ή εμπορικές έχουν πλέον τελειώσει”. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version