Κόσμος

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση θα απεργήσει για τις περικοπές που αποφάσισε ο Ρέντσι

Οι εργαζόμενοι της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης RAI κινητοποιούνται εναντίον των περικοπών ύψους 150 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία, τις οποίες αποφάσισε η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

Τα μεγαλύτερα συνδικάτα των εργαζομένων στον τηλεοπτικό τομέα (Cgil, Uil, Cisl, Snater, Usigrai, Libersind) αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία και να οργανώσουν μια διαδήλωση στην Ρώμη την 11η Ιουνίου.

Τα συνδικάτα τονίζουν ότι «πρόκειται για δραστικές περικοπές οι οποίες δεν πλήττουν τις σπατάλες αλλά τις θέσεις εργασίας και δημιουργούν παράλληλα τις προϋποθέσεις για την αποδυνάμωση των γραφείων και στούντιο της RAI στις πόλεις της επαρχίας και για πιθανό ξεπούλημα της εταιρίας που διαχειρίζεται τις υποδομές αναμετάδοσης του τηλεοπτικού σήματος».

«Το ότι και η Rai πρέπει να συμβάλει στην οικονομική εξυγίανση της χώρας», κρύβει – πίσω από μια γενική πρόθεση η οποία μπορεί να μοιάζει και ορθή – μια αδιαφανή προσπάθεια, που κινδυνεύει να γονατίσει τη δημόσια τηλεόραση και δοκιμάσει την αντοχή, σε θέσεις εργασίας, της μεγαλύτερης πολιτιστικής επιχείρησης της χώρας», καταλήγει το ανακοινωθέν των ιταλικών συνδικάτων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Ενρίκο Μοράντο τόνισε, πάντως, ότι στο σύνολο των παρεμβάσεων που έχουν συμφωνηθεί συνεχίζουν να περιλαμβάνονται περικοπές εκατόν πενήντα εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν την Rai».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, τέλος, έχει τονίσει ότι «και η δημόσια τηλεόραση πρέπει να δώσει ένα χέρι βοήθειας, στην συνολική αναθεώρηση των δαπανών του δημοσίου η οποία άρχισε να υλοποιείται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωεκλογές 2014: Ιταλία: “Όλοι μαζί θα βγούμε απ’ την κρίση”, λέει ο πρωθυπουργός Ρέντσι

Αποτελέσματα Ευρωεκλογών – Ιταλία: Ιστορική νίκη, λέει ο Ρέντσι

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν σε Τραμπ: «Μπορεί να ξεκίνησες τον πόλεμο, αλλά εμείς θα τον τελειώσουμε» – Ισραηλινές επιθέσες σε 6 ιρανικά αεροδρόμια
«Θα συνεχίσουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου, κανείς δεν μπορεί να μας πει τι να κάνουμε» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Ματζίντ Ταχτραβαντσί - Συντονιζόμαστε με την Ρωσία υποστηρίζει η Τεχεράνη
Κατεστραμμένο κτίριο στη Χάιφα του Ισραήλ 2
Τρομοκρατική επίθεση σε ορθόδοξη εκκλησία στη Συρία: Εφτασαν τους 22 οι νεκροί - «Άνοιξε πυρ και μετά πυροδότησε εκρηκτικά»
Αυτόπτης μάρτυρας, είπε πως «κάποιος μπήκε στην εκκλησία με όπλο» κι άρχισε να ρίχνει αδιακρίτως. Όταν πιστοί «προσπάθησαν να τον σταματήσουν», πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί
Η τρομοκρατική επίθεση στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ντουεϊλάα της Δαμασκού
4
«Η τιμωρία συνεχίζεται» - Η πρώτη αντίδραση του Αλί Χαμενεϊ μετά τους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ στο Ιράν
Η ανάρτησή του συνοδεύεται με μια νεκροκεφαλή με το σήμα της σημαίας του Ισραήλ να δέχεται πυρά - «Ο σιωνιστής εχθρός έκανε ένα σοβαρό λάθος, διέπραξε ένα μεγάλο έγκλημα» έγραψε ο Χαμενεϊ
Ο Αλί Χαμενεϊ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
8