Κόσμος

Η Κούβα απελευθέρωσε τον Αμερικανό Άλαν Γκρος που είχε καταδικαστεί για κατασκοπεία

Οι αρχές της Κούβας άφησαν ελεύθερο σήμερα τον Αμερικανό Άλαν Γκρος, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2009 και είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών με την κατηγορία της κατασκοπείας, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ο 65χρονος Γκρος, που αποφυλακίστηκε κατόπιν αιτήματος της Ουάσινγκτον, βρίσκεται ήδη καθ’ οδόν για τις ΗΠΑ.

Ο Γκρος, που ήταν υπεργολάβος της USAID (Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης), συνελήφθη στις 3 Δεκεμβρίου 2009 επειδή εισήγαγε στην Κούβα απαγορευμένο τηλεπικοινωνιακό υλικό.

Σύμφωνα με το ABC η αποφυλάκισή του εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων για ανθρωπιστικούς λόγους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον επισκέφθηκαν το Σάουθπορτ έναν χρόνο μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών
Ο διάδοχος του θρόνου και η σύζυγός του βρέθηκαν στη βόρεια Αγγλία για να στηρίξουν μια κοινότητα που εξακολουθεί να είναι σημαδεμένη από μια επίθεση με μαχαίρι που είχε συγκλονίσει ολόκληρη τη Βρετανία
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον