Κόσμος

Η Κρίστι Νόεμ ζητά ταξιδιωτική απαγόρευση σε χώρες που «γεμίζουν τις ΗΠΑ με δολοφόνους και βδέλλες»

«Δεν τους θέλουμε, ούτε έναν» έγραψε σε ανάρτησή της η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ, Κρίστι Νόεμ

Ολοένα και πιο σκληρή γραμμή αρχίζει να χαράσσει η κυβέρνηση Τραμπ στον τομέα του μεταναστευτικού. Με μία απίστευτη ανάρτηση η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Κρίστι Νόεμ, ανακοίνωσε πως – κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ – πρότεινε να επιβληθεί πλήρης ταξιδιωτική απαγόρευση από χώρες που στέλνουν «δολοφόνους, βδέλλες και εθισμένους στις κοινωνικές παροχές» στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, την εν λόγω ανάρτηση αναδημοσίευσε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ.

Αναλυτικά, στην ανάρτησή της η αμφιλεγόμενη υπουργός του Τραμπ Κρίστι Νόεμ γράφει:

«Μόλις συναντήθηκα με τον Πρόεδρο. Προτείνω πλήρη απαγόρευση ταξιδιών από κάθε καταραμένη χώρα που έχει πλημμυρίσει το έθνος μας με δολοφόνους, βδέλλες και εθισμένους στα δικαιώματα.
Οι πρόγονοί μας έχτισαν αυτό το έθνος με αίμα, ιδρώτα και την ακλόνητη αγάπη για την ελευθερία — όχι για να σφάζουν οι ξένοι εισβολείς τους ήρωες μας, να ρουφούν τα χρήματα των φόρων μας που κερδίσαμε με κόπο ή να αρπάζουν τα οφέλη που προορίζονται για τους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ».

Η Νόεμ δεν διευκρίνισε σε ποιες χώρες θα απαγορευτεί η είσοδος, αλλά έκανε την ανακοίνωση μετά από την επίθεση εναντίον δύο μελών της Εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα. Η 20χρονη Σάρα Μπέκστρομ, ένα από τα μέλη της Εθνοφρουράς που δέχθηκε πυροβολισμούς από ένοπλο στην Ουάσινγκτον δεν τα κατάφερε, ενώ το άλλο μέλος της Εθνοφρουράς νποσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Μετά την ένοπλη επίθεση, ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε ότι θα «παγώσει μόνιμα» τη μετανάστευση από «χώρες του τρίτου κόσμου». 

Ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα του, Truth Social, αργά την Ημέρα των Ευχαριστιών ξέσπασε για το συμβάν, ξεκαθαρίζοντας την πρόθεσή του να «τερματίσει όλα τα ομοσπονδιακά επιδόματα και επιδοτήσεις προς μη πολίτες» μετά τον θάνατο ενός εκ των μελών της Εθνοφρουράς, το οποίο όπως έγινε γνωστό υπέκυψε στα τραύματά του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην ανάρτησή του, θα «παγώσει μόνιμα τη μετανάστευση από όλες τις χώρες του τρίτου κόσμου» και θα απομακρύνει «οποιονδήποτε δεν αποτελεί καθαρό όφελος για τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ωστόσο, δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσε να εφαρμόσει κάτι τέτοιο, καθώς προηγούμενες απαγορεύσεις που εξέδωσε η κυβέρνησή του έχουν αντιμετωπίσει εμπόδια τόσο στα δικαστήρια όσο και στο Κογκρέσο.

Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης, είναι ο 29χρονος Ραχμανουλάχ Λακάνουαλ, Αφγανός υπήκοος που εισήλθε στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2021 βάσει προγράμματος της εποχής Μπάιντεν, το οποίο μετέφερε και επανεγκατέστησε δεκάδες χιλιάδες άτομα από το Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη χώρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ισραηλινός πιανίστας Αλόν Άαχελ περιγράφει τα όσα βίωσε ως όμηρος της Χαμάς – «Με ξερίζωσαν από την πραγματικότητα και με έβαλαν στην κόλαση»
Τι λέει για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε και για τις συνθήκες που έζησε - «Δεν είσαι άνθρωπος, είσαι ζώο», περιγράφει
Ο Alon Ohel
Ανεξέλεγκτη επιδημία δάγκειου πυρετού και τσικουνγκούνια πλήττει την Κούβα – 33 νεκροί, ανάμεσά τους 21 παιδιά
Η επιδημία φέρεται πως εξαπλώθηκε λόγω της συσσώρευσης σκουπιδιών σε δρόμους και στάσιμου νερού σε δεξαμενές σπιτιών - Ελλιπείς οι ψεκασμοί για τα κουνούπια λόγω οικονομικής κρίσης
Άνθρωπος
Στους 1.160 οι νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τις πλημμύρες σε Ινδονησία και Νοτιοανατολική Ασία - Τεράστιες καταστροφές στη Σρι Λάνκα
Στη Σρι Λάνκα, τουλάχιστον 390 είναι οι νεκροί και 352 οι αγνοούμενοι - Πρόκειται για τις μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί μετά το τσουνάμι του 2004
Άνθρωποι περπατούν μέσα σε πλημμυρισμένο δρόμο, μετά τον κυκλώνα Ditwah στην Κελάνια της Σρι Λάνκα