Σάββατο, 25 Μαΐ
20oC Αθήνα

Η Μισέλ Ομπάμα δίστασε να απαντήσει αν θα στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν το 2024

Η Μισέλ Ομπάμα δίστασε να απαντήσει αν θα στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν το 2024

Η Μισέλ Ομπάμα «κόλλησε» για αρκετά δευτερόλεπτα στη συνέντευξή της στο ABC, όταν κλήθηκε να απαντήσει αν θα υποστηρίξει τον Τζο Μπάιντεν για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024, σε περίπτωση που ο νυν πρόεδρος της χώρας ξεκινήσει εκστρατεία επανεκλογής.

Στη συνέντευξή της την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, η Μισέλ Ομπάμα φάνηκε να ξαφνιάζεται από την ερώτηση της δημοσιογράφου του ABC, Ρόμπιν Ρόμπερτς, αν η ίδια ελπίζει ότι ο Τζο Μπάιντεν θα κατέβει ξανά υποψήφιος για πρόεδρος των ΗΠΑ το 2024.

«Εγώ… εγώ… θα πρέπει να δω τι θα κάνω. Ο λόγος που δεν μιλάω για αυτό είναι επειδή ξέρω πώς είναι να βρίσκεσαι στην άλλη πλευρά και νομίζω ότι αυτή είναι μια προσωπική απόφαση που πρέπει να πάρει ο ίδιος [ο Τζο Μπάιντεν] και η οικογένειά του», είπε διστακτικά η Μισέλ Ομπάμα.

«Πιθανώς, αν δεν ήξερα πώς είναι, να το σχολίαζα πιο άνετα αλλά ξέρω ότι είναι μια προσωπική απόφαση και δεν θέλω να είμαι ένας από τους εκατομμύρια ανθρώπους που λένε τι πρέπει να κάνει. Είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβει ο ίδιος και η Τζιλ», πρόσθεσε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ωστόσο, η Μισέλ Ομπάμα είπε καλά λόγια για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι φάνηκε διστακτική στο να εκφράσει την άποψή της και αν θα τον στηρίξει ή όχι.

«Νομίζω ότι κάνει εξαιρετική δουλειά. Αυτή είναι μια δύσκολη δουλειά», είπε η Μισέλ Ομπάμα. «Νομίζω ότι κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, κάτω από δύσκολες συνθήκες».

Θα μπορούσε η Μισέλ Ομπάμα να κατέβει για πρόεδρος;

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα των Δημοκρατικών που δεν θέλουν τον Τζο Μπάιντεν να κατεβαίνει ξανά για πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024, όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα πολλών δημοσκοπήσεων.

Αρκετοί, μάλιστα, θέλουν τη Μισέλ Ομπάμα να κατεβαίνει για υποψήφια πρόεδρος με τους Δημοκρατικούς. Όμως, η ίδια έχει εκφράσει εδώ και χρόνια την επιθυμία της να μείνει μακριά από την πολιτική.

«Δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει να ασχοληθώ», είχε δηλώσει η ίδια στον Τζίμι Κίμελ το 2018.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις