Κόσμος

Η Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία αυξάνει την τιμή του εισιτηρίου για να πληρώσει το ρεύμα

Η Πινακοθήκη Ουφίτσι στη Φλωρεντία ανακοίνωσε σήμερα αύξηση της τιμής του εισιτηρίου εισόδου για να μετριάσει την αύξηση στους λογαριασμούς θέρμανσης και ρεύματος.

Από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Νοεμβρίου, κατά την περίοδο αιχμής, η τιμή του ατομικού εισιτηρίου για επίσκεψη στην Πινακοθήκη Αγαλμάτων και Ζωγραφικής θα αυξηθεί από 20 σε 25 ευρώ.

Το μέτρο αυτό, που υποστηρίζεται «κυρίως από ξένους τουρίστες», θα επιτρέψει στην Πινακοθήκη «να αντεπεξέλθει στην αύξηση του κόστους στον τομέα της ενέργειας και των κτιρίων», δικαιολογεί η διοίκηση της Πινακοθήκης σε ανακοίνωσή της.

Οι ενεργειακές δαπάνες του μουσείου αυξήθηκαν κατά 180% το 2022 σε σύγκριση με το 2021, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Μουσείου.

Από την άλλη πλευρά, καθιερώνεται μειωμένη τιμή (19 ευρώ) για τους πρωινούς επισκέπτες που επιθυμούν να εισέλθουν στο διάσημο μουσείο της Φλωρεντίας πριν από τις 8:55 το πρωί.

Αμετάβλητες παραμένουν οι λοιπές τιμές (σ.σ. αυτές για τις περιόδους μειωμένης κίνησης και συνδρομών) και η τιμή εισόδου στους υπόλοιπους χώρους του Μουσείου.

Ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο χαιρέτισε μια «δίκαιη» απόφαση. «Πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με τις ευρωπαϊκές πρακτικές», σχολίασε, εκφράζοντας την αντίθεσή του για δωρεάν είσοδο στα μουσεία.

«Η αύξηση ανταποκρίνεται επίσης σε ένα πρόβλημα που τρόπον τινά είναι “ηθικό”: για μια αμερικανική οικογένεια που ξοδεύει 10-20.000 ευρώ για να έρθει στην Ιταλία, η πληρωμή 20 ευρώ για ένα εισιτήριο μουσείου είναι προσιτή», πρόσθεσε.

Η Ιταλία κατέγραψε πληθωρισμό 8,1% το 2022, πρωτοφανή από το 1985 που έχει οδηγήσει στην εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, αύξηση κατά 50,9%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χάος στη Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ προειδοποιεί τους Ιρανούς να φύγουν από περιοχές κοντά σε εργοστάσια όπλων – «Η Τεχεράνη θα γίνει Βηρυτός»
Οι νεκροί στο Ισραήλ έφτασαν τους 13 μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά - Επιστρέφει ο Χαγκάρι - Το Ιράν εκτόξευσε περίπου 80 βαλλιστικούς πυραύλους στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια της νύχτας
Μεγάλες καταστροφές στην πόλη Τάμρα του Ισραήλ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
23
Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου για τη δολοφονία της Δημοκρατικής βουλευτή και του συζύγου της στη Μινεσότα
Ο φερόμενος ως δράστης είναι ο Βανς Λούθερ Μπέλτερ, 57 ετών, πολιτικός διορισμένος στο παρελθόν από τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Τιμ Γουόλζ και παραμένει ασύλληπτος
Ο ύποπτος για τη δολοφονία της Μελίσα Χόρτμαν