Συμβαίνει τώρα:
Συναγερμός στα Μελίσσια λόγω καθίζησης οδοστρώματος - Που διακόπηκε η κυκλοφορία
Κόσμος

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για εκρήξεις και επιθέσεις σε σιδηροδρόμους με επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

«Μια έρευνα για «τρομοκρατικές ενέργειες» βρίσκεται σε εξέλιξη» αναφέρουν οι αρμόδιες ρωσικές αρχές

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα (03.06.2025) την Ουκρανία ότι ευθύνεται για τις αιματηρές επιθέσεις σε σιδηροδρόμους στις περιφέρειες Κουρσκ και Μπριάνσκ, από τις οποίες τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις που προκάλεσαν την κατάρρευση δύο γεφυρών το Σαββατοκύριακο και τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στα οποία σκοτώθηκαν τραυματίστηκαν επίσης περισσότεροι από εκατό άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών.

«Είναι προφανές ότι τρομοκράτες, ενεργώντας κατ’ εντολή του καθεστώτος του Κιέβου, σχεδίασαν τα πάντα με τη μέγιστη ακρίβεια, ώστε οι εκρήξεις τους να πλήξουν εκατοντάδες πολίτες», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, αρμόδια για τη διερεύνηση σοβαρών αδικημάτων.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου (31.05.2025) προς Κυριακή (01.06.2025) στις ρωσικές περιφέρειες Κουρσκ και Μπριάνσκ, οι οποίες συνορεύουν με την Ουκρανία.

Προκάλεσαν τον εκτροχιασμό μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας, ενός εμπορικού τρένου, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας 113, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, σύμφωνα με την Επιτροπή.

Μια έρευνα για «τρομοκρατικές ενέργειες» βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η Ουκρανία δεν αντέδρασε αμέσως σε αυτές τις κατηγορίες.

Περιπτώσεις ή προσπάθειες δολιοφθοράς σιδηροδρομικών γραμμών και άλλων υποδομών στη Ρωσία, ιδίως σε παραμεθόριες περιοχές, έχουν συμβεί επανειλημμένα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «τα έψαλλε» άσχημα στον γερουσιαστή Κρουζ, μετά από σφοδρή κριτική για τους δασμούς – «Άντε γα@@@ Τεντ»
Ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι λόγω της ακρίβειας «θα γίνει σφαγή» στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την οργή του προέδρου
Ο Ted Cruz, γερουσιαστής τους Τέξας, μιλάει στον Donald Trump
Mαρκ Ρούτε: Ονειρεύεται όποιος πιστεύει πως η Ευρώπη μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της χωρίς τις ΗΠΑ
Επίσης ανέφερε ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται το ΝΑΤΟ γιατί αποτελεί βασικό πυλώνα για τη σταθερότητα και την ασφάλεια του Βόρειου Ατλαντικού, καθώς και για τη διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή της Αρκτικής
Μαρκ Ρούτε 6
Η Σουηδία επιτρέπει την φυλάκιση ανηλίκων από την ηλικία των 13 ετών – «Ισχύει για φόνους, βιασμούς, οπλοκατοχή και βομβιστικές επιθέσεις»
Η Σουηδία δίνει μάχη εδώ και 10 χρόνια προκειμένου να σταματήσει η βία που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα, που οφείλεται σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ αντίπαλων συμμοριών
Αστυνομία της Σουηδίας
Η Τουρκία «θωρακίζει» τα Κατεχόμενα με συστήματα αεράμυνας του «Ατσάλινου Θόλου» - Αναχαιτίζουν drones έως και αεροσκάφη
Το τουρκικό σύστημα αεράμυνας HISAR επίσης προστατεύει στρατιωτικές βάσεις, ραντάρ, λιμάνια, αεροδρόμια και τμήματα της ΑΟΖ που διεκδικεί το ψευδοκράτος
Πύραυλοι όπως ο Hisar που χρησιμοποιούνται για τον τουρκικό «Ατσάλινο Θόλο»