Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι χτύπησε ιατρικές εγκαταστάσεις και σκότωσε γιατρούς

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι χτύπησε ιατρικές εγκαταστάσεις και σκότωσε γιατρούς

Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα τις ουκρανικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν επανειλημμένα με ιατρικές εγκαταστάσεις στις ελεγχόμενες από τη Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας και σκότωσαν γιατρούς, με όπλα που πήρε από την Δύση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από την Ουκρανία. 

Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου. Αμφότερες αρνούνται τους ισχυρισμούς της άλλης πλευράς. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχόλιο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η κατηγορία διατυπώθηκε από την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ουκρανικές δυνάμεις στοχοθέτησαν επανειλημμένα ιατρικές εγκαταστάσεις και γιατρούς σε τέσσερις ουκρανικές περιφέρειες, τις οποίες η Μόσχα λέει πως έχει προσαρτήσει.

Η Ζαχάροβα ανέφερε τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες των επιθέσεων κατά τους τελευταίους μήνες και δήλωσε πως έχει ενημερωθεί σχετικά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για τον οποίο είπε πως δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι σήμερα.

«Πραγματικοί γιατροί πεθαίνουν καθώς το Κίεβο βομβαρδίζει με όπλα που προμηθεύει η Δύση», δήλωσε ο Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η Δύση -και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης- αγνοούν οποιαδήποτε εγκλήματα κάνει η Ουκρανία και το μόνο που θέλουν είναι να επικρίνουν τη Ρωσία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις