Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Η στιγμή που το τρυπάνι εντοπίζει το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ – video

Η στιγμή που το τρυπάνι εντοπίζει το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ – video

Χαράς ευαγγέλια στην Κύπρο μετά την ανακάλυψη κοιτάσματος – μαμούθ φυσικού αερίου, τη μεγαλύτερη στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο υπουργός Ενέργειας στην Κύπρο, Γιώργος Λακκοτρύπης δημοσίευσε βίντεο στο twitter από την ιστορική στιγμή που το τρυπάνι της κοινοπραξίας εντοπίζει το κοίτασμα μαμούθ στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το κοίτασμα φυσικού αερίου που κυμαίνεται μεταξύ 5 και 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών αποκάλυψε η γεώτρηση της κοινοπραξίας ExxonMobil και Qatar Petroleum στον στόχο «Γλαύκος» στο τεμάχιο 10 sτην κυπριακή ΑΟΖ ανακοίνωσαν από κοινού ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Αντιπρόεδρος της ExxonMobil Τρίσταν Άσπρεΐ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας: «Στη γεώτρηση ανακαλύφθηκε στήλη φυσικού αερίου 133 μέτρων και βάσει της προκαταρκτικής ανάλυσης που έχει διενεργηθεί, εκτιμάται ότι ο ταμιευτήρας είναι άριστης ποιότητας και διαθέτει συνολικές ποσότητες φυσικού αερίου 5 έως 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf).

Προκειμένου δε να εκτιμηθεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η ποσότητα φυσικού αερίου που περιέχεται στον ταμιευτήρα «Glaucus-1», θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες περαιτέρω εργασίες αξιολόγησης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις