Συναγερμός σήμανε στη Νέα Υόρκη όταν εντοπίστηκε ύποπτο δέμα σε κτίριο όπου φιλοξενούνται τα μέλη των αντιπροσωπειών της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ στα Ηνωμένα Έθνη. Τελικά αποδείχθηκε πως δεν περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό αλλά... οικιακά αντικείμενα και μια φωτογραφία σε κορνίζα.
Το κτίριο, απέναντι από τις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, εκκενώθηκε αμέσως μετά τον εντοπισμό του δέματος. Αξιωματούχος ασφαλείας του Οργανισμού ανέφερε πως το ύποπτο δέμα βρέθηκε στην σαουδαραβική αντιπροσωπεία.
Ο υποδιοικητής του τμήματος πληροφοριών και αντιτρομοκρατίας της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζον Μίλερ είπε σε δημοσιογράφους ότι τα αντικείμενα “μπορεί να είναι δώρο στην αντιπροσωπεία, δεν ξέρουμε”.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters