Κόσμος

Η Χαμάς θέλει πλήρη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα προτού ξεκινήσει συνομιλίες με το Ισραήλ

Η Χαμάς θέλει να διαπραγματευτεί μια “πλήρη κατάπαυση του πυρός” με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας πριν από οποιαδήποτε συμφωνία.

«Μιλάμε πρωτίστως για πλήρη και συνολική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και όχι για προσωρινή εκεχειρία» απο πλευράς Ισραήλ, δήλωσε ο Τάχερ αλ-Νούνου, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, μετά τη συνάντηση στο Παρίσι αυτό το Σαββατοκύριακο μεταξύ Αμερικανών, Ισραηλινών, Καταριανών και Αιγυπτίων αξιωματούχων.

Μόλις σταματήσουν οι μάχες, “θα μπορούν να συζητηθούν οι υπόλοιπες λεπτομέρειες”, συμπεριλαμβανομένης της απελευθέρωσης των σχεδόν εκατό Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται ακόμη στη Γάζα, ανέφερε.

Ένα πλαίσιο για εκεχειρία και την απελευθέρωση των ομήρων αναμένεται να διαβιβαστεί στη Χαμάς, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ από την Ουάσινγκτον. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν ο αξιωματούχος της Χαμάς απαντούσε σήμερα το βράδυ στο προτεινόμενο αυτό πλαίσιο ή όχι.

Η Χαμάς και το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) επανέλαβαν ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει την επίθεσή του στη Γάζα και να αποσυρθεί από τη Λωρίδα πριν γίνει οποιαδήποτε ανταλλαγή κρατουμένων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαμάς.

Το PFLP είναι η δεύτερη μεγάλη παράταξη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) μετά το κίνημα Φάταχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς. Συμμετείχε στις μάχες κατά του Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάργκοτ Φρίντλεντερ: Πέθανε η γηραιότερη επιζήσασα του ολοκαυτώματος σε ηλικία 103 ετών
Μετά την επιστροφή της στη Γερμανία, η Friedländer έδωσε πολυάριθμες ομιλίες και επισκέφθηκε πολλά γερμανικά σχολεία για να συνομιλήσει με παιδιά και νέους - υπήρξε εξέχουσα φωνή στη σύγχρονη Γερμανία
Η Margot Friedländer
Μακρόν και Μερτς απειλούν με νέες σκληρές κυρώσεις τη Ρωσία αν δεν δεχθεί την εκεχειρία
Οι δυο ηγέτες μαζί με τον Τουσκ και τον Στάρμερ βρίσκονται στην Ουκρανία για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς την Ουκρανία και να ζητήσουν από τη Ρωσία να δεχθεί «πλήρη και άνευ όρων» εκεχειρία 30 ημερών
Μακρόν και Ζελένσκι στο Κίεβο 1