Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

Ιαπωνία: Αναβολή στην σύνοδο κορυφής με την Ε.Ε εξαιτίας της φονικής κακοκαιρίας

Στις 17 Ιουλίου στο Τόκυο θα πραγματοποιηθεί τελικά η σύνοδος μεταξύ Ε.Ε και Ιαπωνίας για την υπογραφεί εμπορική συμφωνία. Η σύνοδος θα γινόταν σήμερα Δευτέρα (09.07.2018), ωστόσο ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ματαίωσε την επίσκεψή του εξαιτίας της κακοκαιρίας που πληττει τη χώρα του, αφήνοντας πίσω της πολλούς νεκρούς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ συνομίλησε σήμερα με τον Άμπε και «τα δύο μέρη συμφώνησαν» η σύνοδος κορυφής να πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου στην ιαπωνική πρωτεύουσα, εξήγησε εκπρόσωπος του θεσμού.

«Ο κ. Γιούνκερ θα φθάσει από το Πεκίνο», όπου πρόκειται να συμμετάσχει στις 16 Ιουλίου σε σύνοδο κορυφής ανάμεσα στην ΕΕ και την Κίνα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος αυτός προσθέτοντας πως ο πρόεδρος της Κομισιόν «εξέφρασε την αλληλεγγύη» των Ευρωπαίων «με τον ιαπωνικό λαό».

Στο Τόκιο θα τον συνοδεύσει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Επικαλούμενος τις φονικές βροχοπτώσεις που προκάλεσαν καταστροφές στη δυτική Ιαπωνία, εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης ανακοίνωσε σήμερα πως ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε ακύρωσε μια περιοδεία που θα άρχιζε την Τετάρτη από το Βέλγιο για να επισκεφθεί στη συνέχεια τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Την Τετάρτη στις Βρυξέλλες επρόκειτο να υπογράψει μια ευρεία συμφωνία ελεύθερων ανταλλαγών, η διαπραγμάτευση της οποίας γίνεται από το 2013 και η οποία θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ το 2019.

Όμως μπροστά στη σφοδρότητα των πρωτοφανών βροχοπτώσεων που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους ενώ αγνοείται η τύχη δεκάδων στη δυτική Ιαπωνία, ήδη από το Σάββατο διατυπώθηκαν αιτήματα προς τον πρωθυπουργό να μην κάνει το ταξίδι του.

Ο απολογισμός αυτών των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, οι οποίες συνεχίζονταν μέχρι και χθες και προκάλεσαν πλημμύρες, καταστροφές οδών και γεφυρών και κατολισθήσεις, υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί περαιτέρω.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο Νετανιάχου έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τον Αδόλφο Χίτλερ
«Το αίμα των αμάχων που σφαγιάσθηκαν, των μωρών που δολοφονήθηκαν βρίσκεται στα χέρια και τα πρόσωπα όχι μόνο αυτών που υποστηρίζουν την αλαζονεία του Ισραήλ, αλλά και αυτών που παραμένουν σιωπηλοί»
Ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν
Νέα Ζηλανδία: Πράσινο φως στη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης
Η Αυστραλία είχε ήδη επιτρέψει από το 2023 τα παραισθησιογόνα μανιτάρια για ιατρικούς σκοπούς, αλλά και το χάπι ecstasy για την αντιμετώπιση ορισμένων ψυχικών παθήσεων
Μανιτάρια