Κόσμος

Ιαπωνία: Κόκκινος συναγερμός για τον τυφώνα Τσάμπα – Ακυρώθηκαν πτήσεις, κλειστά τα σχολεία

Ο ισχυρός τυφώνας Τσάμπα κατευθύνεται σήμερα προς την περιοχή της Οκινάουας, στο νότιο τμήμα της Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα να έχουν ήδη ακυρωθεί 300 και πλέον πτήσεις, ενώ οι αρχές κήρυξαν την περιοχή σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

Ο τυφώνας, τον οποίο συνοδεύουν θυελλώδεις άνεμοι με ριπές που φθάνουν τα 306 χιλιόμετρα την ώρα κινείται βορειοδυτικά κοντά στην Οκινάουα, επισήμανε η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Η υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση στην ανώτερη κλίμακα, γεγονός που σημαίνει ότι ο τυφώνας ενδέχεται να είναι ο ισχυρότερος που απειλεί την Ιαπωνίας εδώ και δεκαετίες και θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές καταστροφές.

Οι αρχές της Νάχας, της πρωτεύουσας της Οκινάουας, συνέστησαν στους 320.000 κατοίκους της πόλης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν αργότερα μέσα στην εβδομάδα τη νήσο Χονσού, τη μεγαλύτερη της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία.

Περισσότερες από 300 πτήσεις ματαιώθηκαν και το αεροδρόμιο της Νάχας δεν λειτουργεί, σύμφωνα με το NHK.

Τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια της περιοχής της Οκινάουας δεν άνοιξαν σήμερα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Δέκα νεκροί και 100 τραυματίες μετά τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων στην Υεμένη
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως έπληξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Χούθι, συμπεριλαμβανομένων μεγάρου της προεδρίας και εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων, σε αντίποινα για επιθέσεις του «τρομοκρατικού καθεστώτος»
Συντρίμμια μετά από ισραηλινή επίθεση στη Σανάα
Η «ανύπαρκτη» σχέση της Ζιζελ Πελικό με την κόρη της μετά την υπόθεση βιασμού - «Η μητέρα μου δεν είναι σύμβολο»
Όπως γράφει η Νταριάν στο βιβλίο της, η μητέρα της δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο σύζυγός της είχε κακοποιήσει την ίδια του την κόρη, λέγοντάς της: «Ο πατέρας σου είναι ανίκανος για κάτι τέτοιο»
Η κόρη της Gisele Pelicot, Caroline Darian 1