Κόσμος

Ιαπωνία: Πέθανε ο γηραιότερος άνδρας σε ηλικία 112 ετών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 112 ετών ο Μικίζο Ουέντα, ο Ιάπωνας που κατείχε τον τίτλο του γηραιότερου άνδρα στην Ιαπωνία, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι αρχές της πόλης Νάρα.

Ο υπεραιωνόβιος κάτοικος της Νάρα γεννήθηκε τον Μάιο του 1910. Μετά τον θάνατο του Ουέντα, στις 9  Σεπτεμβρίου, το ιαπωνικό υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες ποιος είναι ο γηραιότερος εν ζωή άνδρας στην Ιαπωνία.

Η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχει ένα από τα υψηλότερα προσδόκιμα ζωής σε όλον τον κόσμο και δεν είναι λίγοι οι Ιάπωνες που έχουν αναγνωριστεί ως οι γηραιότεροι άνθρωποι στον κόσμο.

 

Η Κανέ Τανάκα, την οποία είχε συμπεριλάβει το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως τον γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο, πέθανε στις 19 Απριλίου στην επαρχία Φουκουόκα σε ηλικία 119 ετών.

Μετά τον θάνατό της, ο γηραιότερος κάτοικος της Ιαπωνίας είναι πλέον η Φουσά Τατσούμι, 115 ετών, από την Οσάκα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο ξέσπασμα Τραμπ εναντίον δημοσιογράφου που τον «πίεσε» για το κόστος της αίθουσας εκδηλώσεων του Λευκό Οίκο – «Είσαι χαζός άνθρωπος»
Η τελευταία εκτίμηση για το κόστος κάνει λόγο για περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό διπλάσιο από αυτό που είχε αρχικά ανακοινωθεί στα 200 εκατομμύρια δολάρια
τραμπ
Νέο σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εναντίον των δημοσιογράφων: Τους αναγκάζει να αποκαλύψουν τις πηγές τους
«Οποιοσδήποτε μάρτυρας, είτε είναι ρεπόρτερ είναι όχι, που έχει στην κατοχή του πληροφορίες για τους εγκληματίες δεν θα πρέπει να εκπλαγεί αν λάβει κλήτευση σχετικά με παράνομη διαρροή διαβαθμισμένου υλικού», είπε ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης των HΠΑ, Τοντ Μπλαντς
Τοντ Μπλαντς
Επιστολή βουλευτών στον Ρούμπιο για τον Αμερικανό πρέσβη στην Τουρκία – Ζητούν διευκρινίσεις για F-35 και Χεζμπολάχ
Οι Αμερικανοί βουλευτές ζητούν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να εξηγήσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στην αμερικανική πολιτική ή εάν εξακολουθούν να ισχύουν πλήρως οι περιορισμοί
Ο Μάρκο Ρούμπιο