Κόσμος

Ιερουσαλήμ: Ζημιές από θραύσματα πυραύλου που εκτόξευσε το Ιράν στην Παλιά Πόλη

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματίες σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ είχε στόχο πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα (20.03.2026) το Ιράν, όπως φαίνεται σε πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα social media.

Λίγο μετά την ενεργοποίηση συναγερμού στο Ισραήλ για εισερχόμενους πυραύλους του Ιράν, δύο πολύ ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στον ουρανό πάνω από την Ιερουσαλήμ, ακολουθούμενες από μια ισχυρή πρόσκρουση στο έδαφος.

Κατά μήκος των τειχών της Παλιάς Πόλης, το βλήμα έπεσε σε άμεση γειτνίαση με την Αρμενική Συνοικία και την Εβραϊκή Συνοικία, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από την Πλατεία των Τεμενών και το τέμενος Αλ Ακσά, τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ, καθώς και το Τείχος των Δακρύων, τον ιερότερο τόπο προσκυνήματος των Εβραίων, και τον Ναό της Αναστάσεως.

Τηλεοπτικές εικόνες από το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 δείχνουν έναν δρόμο με μια τρύπα, νότια της Παλιάς Πόλης, στο Όρος Σιών. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από Ισραηλινούς στρατιώτες και αστυνομικούς. Το Ισραήλ κατήγγειλε «την παραφροσύνη του ιρανικού καθεστώτος».

«Το “δώρο” του Ιράν για το Ιντ αλ Φιτρ (σ.σ. γιορτή που σηματοδοτεί το τέλος του ραμαζανιού, που γιορτάζεται σήμερα Παρασκευή): πύραυλοι στο (τέμενος) Αλ Ακσά», τον τρίτο ιερότερο τόπο του Ισλάμ, μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σημείο πρόσκρουσης, έγραψε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκίντεον Σάαρ στο X.

«Η ιρανική επίθεση σε ιερούς τόπους, ιερούς για τρεις θρησκείες, αποκαλύπτει την παραφροσύνη του ιρανικού καθεστώτος, το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι θρησκευτικό», πρόσθεσε.

Παρά το γεγονός ότι προκλήθηκαν ζημιές, όπως φαίνεται και στα πλάνα, δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματίες. Από την πλευρά τους, οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) ανέφεραν πως ο πύραυλος αναχαιτίστηκε με αποτέλεσμα τα θραύσματά να να πέσουν στην περιοχή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τόμας Μαρκλ: Πώς έφτασαν οι Αρχές στη σύλληψη του πατέρα της Μέγκαν – Οι καταγγελίες του γιου του και τα ευρήματα φρίκης στις αποθήκες σε Μεξικό και Φιλιππίνες
Γυμνές φωτογραφίες, υλικό κακοποίησης παιδιών, VHS και Dark Web στη σκιά της θυελλώδους σχέσης με τη Μέγκαν Μαρκλ - Σε κατ’ οίκον περιορισμό με βραχιολάκι ο 82χρονος
Η Μέγκαν Μαρκλ με τον πατέρα της Τόμας
Ο Στίβεν Μίλερ, αρχιτέκτονας της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του Τραμπ νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου
Ο Μίλερ, μεγαλωμένος στη Σάντα Μόνικα του Λος Άντζελες, υπεραμύνθηκε τότε σθεναρά της απόφασης του προέδρου Τραμπ απέναντι σε όσους τον κατηγορούσαν για αυταρχισμό
Ο Στίβεν Μίλερ
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν