Τρίτη, 21 Μαΐ
27oC Αθήνα

ΗΠΑ: Δέμα εξερράγη σε πανεπιστήμιο της Βοστόνης – Περιείχε σημείωμα κατά του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

ΗΠΑ: Δέμα εξερράγη σε πανεπιστήμιο της Βοστόνης – Περιείχε σημείωμα κατά του Μαρκ Ζούκερμπεργκ
Φωτογραφία Reuters

Εξερράγη ένα δέμα που παραδόθηκε σε πανεπιστήμιο της Βοστόνης, το οποίο περιείχε ένα σημείωμα που επέκρινε τον ισχυρό άνδρα της Meta Platforms, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, και την εικονική πραγματικότητα που χρησιμοποιείται στο Facebook.

Σύμφωνα με το CNN, το δέμα παραδόθηκε στο Πανεπιστήμιο Νορθίστερν της Βοστόνης μέσα στην εβδομάδα και εξερράγη. Περιείχει ένα επικριτικό σημείωμα για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ ενώ καταγγέλλονταν και οι σχέσεις μεταξύ των προγραμματιστών εικονικής πραγματικότητας και της πανεπιστημικής κοινότητας.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο εργαζόμενος που έπιασε το δέμα μετά την παραλαβή του, μεταδίδει το CNN που επικαλείται πηγές των Αρχών. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να αντιμετωπιστούν τα τραύματα στα χέρια του, ανέφερε η αστυνομία της Βοστόνης ενώ εξουδετερώθηκε ένα δεύτερο δέμα που θεωρήθηκε ύποπτο.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ερευνά το συμβάν σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Υπηρεσία Ιατρικών Επειγόντων της Βοστόνης. Ορισμένα βραδινά μαθήματα ακυρώθηκαν χθες, Τρίτη, αλλά το πανεπιστήμιο θα λειτουργήσει κανονικά σήμερα, ανέφερε το Νορθίστερν στον ιστότοπό του.

Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει ποιος μπορεί να έστειλε το δέμα ή γιατί στοχοθετήθηκε το Νορθίστερν.

Το CNN και το κανάλι WCVB της Βοστόνης μετέδωσαν ότι το δέμα περιείχε ένα σημείωμα που επέκρινε τον Ζούκερμπεργκ. Η εταιρεία Meta έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας, την Horizon. Ο συντάκτης του σημειώματος προειδοποιεί να μην συνεργάζεται ο κόσμος με προγραμματιστές εικονικής πραγματικότητας, σύμφωνα με το CNN. Το WCVB ανέφερε ότι το σημείωμα ήταν ανυπόγραφο και προειδοποιούσε γενικά τον κόσμο να μην συνεργάζεται με τον Ζούκερμπεργκ.

Το σημείωμα βρισκόταν μέσα σε ένα δοχείο υπό πίεση, το οποίο εξερράγη όταν ανοίχτηκε.

Η Meta δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Η αστυνομία σε άλλα πανεπιστήμια της Βοστόνης, όπως στο Χάρβαρντ και το ΜΙΤ, κάλεσαν τους ανθρώπους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να καλέσουν τις αρχές αν πέσει στην αντίληψή τους κάποιο ύποπτο δέμα.

Η πόλη της Βοστόνης συγκλονίστηκε το 2013 από τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο, όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και περισσότεροι από 260 τραυματίστηκαν. Το 2015 δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο τον Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, ο οποίος εξαπέλυσε αυτές τις επιθέσεις μαζί με τον μεγαλύτερο αδελφό του που σκοτώθηκε λίγες ημέρες αργότερα, σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις