Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

ΗΠΑ: Δεν ξέρουν που βρίσκεται ο Μπιν Λάντεν

Οσάμα Μπιν Λάντεν ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το Πεντάγωνο δεν διαθέτει αξιόπιστες πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο Μπιν Λάντεν.

Το Πεντάγωνο δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο αρχηγός της αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν και δεν έχει καμιά αξιόπιστη σχετική πληροφορία εδώ και χρόνια, δήλωσε χθες Σάββατο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Γκέιτς.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή This Week (“Αυτή η εβδομάδα”) του τηλεοπτικού δικτύου ABC, ο Γκέιτς είπε επίσης πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για το ότι ένας κρατούμενος μπορεί να είδε τον μπιν Λάντεν στο Αφγανιστάν εφέτος.
“Δε γνωρίζουμε στ’ αλήθεια πού βρίσκεται ο Οσάμα μπιν Λάντεν. Εάν γνωρίζαμε, θα πηγαίναμε να τον βρούμε”, εμφανίζεται να δηλώνει ο Γκέιτς, σε αποσπάσματα που διένειμε το ABC.
Ερωτηθείς πότε ήταν η τελευταία φορά που οι ΗΠΑ είχαν “καλές πληροφορίες” σχετικά με το πού βρίσκεται, ο Γκέιτς απάντησε “νομίζω ότι έχουν περάσει χρόνια”.
Το BBC μετέδωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι ένας κρατούμενος στο Πακιστάν ισχυρίστηκε ότι είχε πληροφορίες πως ο μπιν Λάντεν βρισκόταν στο Γκάζνι, στο ανατολικό Αφγανιστάν, τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε