Κόσμος

ΗΠΑ για Κραματόρσκ: Νέα θηριωδία της Ρωσίας – Ο Πούτιν θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Λευκός Οίκος κατήγγειλε σήμερα τις «φρικτές και καταστροφικές εικόνες» μιας πολύνεκρης επίθεσης σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιτ Μπέντινγκφιλντ σε συνέντευξή της στο CNN.

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 87 τραυματίστηκαν σε χτύπημα με ρωσικό πύραυλο σήμερα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ που ήταν γεμάτος με ανθρώπους που εγκατέλειπαν την περιοχή στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο, στον τελευταίο απολογισμό που έδωσε.

Παράλληλα η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία χαρακτήρισε την επίθεση αυτή «ακόμη μια θηριωδία» που διαπράχθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία.

«Η ρωσική πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κραματόρσκ, έναν κόμβο για την απομάκρυνση αμάχων, η οποία άφησε δεκάδες νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες, είναι μια ακόμη θηριωδία που διέπραξε η Ρωσία στην Ουκρανία. Ο κόσμος θα αναγκάσει τον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ) Πούτιν να λογοδοτήσει», ανέφερε στο Twitter.

https://twitter.com/USEmbassyKyiv/status/1512414345526923271?s=20&t=P9Z4GMutltIsameceqUG3A

Η Μόσχα αρνήθηκε και πάλι ότι ευθύνεται για την επίθεση αυτή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα παιχνίδια τακτικής Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ, η «επιστροφή» στο προσκήνιο του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και τα πυρηνικά
«Τα Στενά του Ορμούζ είναι πιο σημαντικά από τις ατομικές βόμβες», λέει αναφερόμενος στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Μοχσέν Ρεζαΐ, νέος γραμματέας του ανώτατου οργάνου ασφαλείας της Τεχεράνης
Ντόναλντ Τραμπ
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Επανέλαβε την αντίθεσή του στο τελευταίο σχέδιο ειρήνευσης του προέδρου Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει ν΄ αντιμετωπίσει τους ακροδεξιούς υπουργούς του, που έχουν εκνευριστεί από τις παραχωρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας
FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends a session at the Knesset, Israel's parliament, before it dissolves ahead of the 2026 Israeli elections, in Jerusalem, July 16, 2026. REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo