Κόσμος

ΗΠΑ: Ρίχνουν τους τόνους για το κλείσιμο των συνόρων με το Μεξικό

Και αυτό γιατί όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος το Μεξικό αναλαμβάνει δράση για να προστατεύσει τα σύνορα με τις ΗΠΑ και να βάλει φραγμούς στην παράτυπη μετανάστευσης.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, η κυβέρνηση Τραμπ βλέπει ότι το Μεξικό «επιταχύνει και αντιλαμβάνεται περισσότερο τις ευθύνες του» για τα μεταναστευτικά ρεύματα κατά μήκος των συνόρων με τις ΗΠΑ.

«Άρχισαν να κάνουν πολλά περισσότερα» είπε η Σάντερς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο. Πρόσθεσε ότι οι αρχές του Μεξικού κρατούν πλέον στη χώρα όσους ζητούν άσυλο, μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τους είδαμε επίσης να σταματούν περισσότερους ανθρώπους από το να περάσουν τα σύνορα, έτσι που δεν μπαίνουν καν στις ΗΠΑ. Αυτά τα δύο πράγματα σίγουρα βοηθούν και θα θέλαμε να συνεχιστούν», υπογράμμισε.

Και ο πρόεδρος Τραμπ όμως με ανάρτησή του στο twitter είχε αφήσει να εννοηθεί πως το Μεξικό άλλαξε στάση και πως «μετά από πολλά χρόνια (δεκαετίες) συλλαμβάνει πολλούς ανθρώπους στα νότια σύνορά του, κυρίως από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Απαράδεκτες» οι απαιτήσεις της Χαμάς ενόψει των συνομιλιών για τη Γάζα – «Συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάκτηση των ομήρων μας»
Η Χαμάς θέτει ως όρους την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, την παροχή εγγυήσεων για τη μη επανάληψη των συγκρούσεων κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων και την ανάθεση της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
Ο Έλον Μασκ, το «Κόμμα της Αμερικής» και η αναφορά στον θρίαμβο του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα
Ο τρόπος για να σπάσει ο ενιαίο κομματικός μηχανισμός είναι μία παραλλαγή της στρατηγικής του Επαμεινώνδα στα Λεύκτρα: «Εξαιρετικά συγκεντρωμένη ισχύς σε συγκεκριμένη τοποθεσία στο πεδίο της μάχης» λέει ο Μασκ
Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ
Σκηνές χάους σε πτήση της Ryanair στην Ισπανία: Επιβάτες πήδηξαν στο κενό και τραυματίστηκαν έπειτα από λάθος συναγερμό για φωτιά
Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, κάποιοι από τους επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος από το δεξιό φτερό, με αποτέλεσμα πέφτοντας στο έδαφος να τραυματιστούν
Πανικός σε πτήση της Ryanair στην Ισπανία