Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΗΠΑ: Ρίχνουν τους τόνους για το κλείσιμο των συνόρων με το Μεξικό

ΗΠΑ: Ρίχνουν τους τόνους για το κλείσιμο των συνόρων με το Μεξικό
photo Reuters

Και αυτό γιατί όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος το Μεξικό αναλαμβάνει δράση για να προστατεύσει τα σύνορα με τις ΗΠΑ και να βάλει φραγμούς στην παράτυπη μετανάστευσης.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, η κυβέρνηση Τραμπ βλέπει ότι το Μεξικό «επιταχύνει και αντιλαμβάνεται περισσότερο τις ευθύνες του» για τα μεταναστευτικά ρεύματα κατά μήκος των συνόρων με τις ΗΠΑ.

«Άρχισαν να κάνουν πολλά περισσότερα» είπε η Σάντερς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο. Πρόσθεσε ότι οι αρχές του Μεξικού κρατούν πλέον στη χώρα όσους ζητούν άσυλο, μέχρι να εξεταστεί το αίτημά τους στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τους είδαμε επίσης να σταματούν περισσότερους ανθρώπους από το να περάσουν τα σύνορα, έτσι που δεν μπαίνουν καν στις ΗΠΑ. Αυτά τα δύο πράγματα σίγουρα βοηθούν και θα θέλαμε να συνεχιστούν», υπογράμμισε.

Και ο πρόεδρος Τραμπ όμως με ανάρτησή του στο twitter είχε αφήσει να εννοηθεί πως το Μεξικό άλλαξε στάση και πως «μετά από πολλά χρόνια (δεκαετίες) συλλαμβάνει πολλούς ανθρώπους στα νότια σύνορά του, κυρίως από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις