Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΗΠΑ: Σκοτώσαμε και τον ηγέτη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο

ΗΠΑ: Σκοτώσαμε και τον ηγέτη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο
Φωτογραφία EPA

Μόλις μια μέρα μετά την αθώωση Τραμπ και την άνευ προηγουμένου συνέντευξη Τύπου, ο Λευκός Οίκος ανακοινώνει πως σκότωσε και τον ηγέτη της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

Ο Κάσεμ αλ Ραΐμι, Υεμενίτης που θεωρούνταν αρχηγός της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ΗΠΑ στην Υεμένη. Μιας επιχείρησης που, φυσικά, έγινε με εντολή του Ντόναλντ Τραμπ, όπως και η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί.

Click4more Πιπέρι στο στόμα! Απασφάλισε ο Τραμπ μετά την αθώωσή του – “Αυτά είναι μ@λ@κίες…”!

«Κατά διαταγή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι (ένοπλες δυνάμεις των) ΗΠΑ διεξήγαγαν αντιτρομοκρατική επιχείρηση στην Υεμένη και κατάφεραν να εξαλείψουν τον Κάσεμ αλ Ραΐμι, έναν από τους ιδρυτές και αρχηγό της Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει τον Ραΐμι «υπαρχηγό» του Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, του ηγέτη της Αλ Κάιντα μετά το θάνατο του Οσάμ Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, επίσης από αμερικανικές δυνάμεις.

Ο θάνατός του Ραΐμι, υποστηρίζεται, «φθείρει» την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο και το «παγκόσμιο κίνημα της Αλ Κάιντα» και φέρνει τις ΗΠΑ «πιο κοντά στην εξάλειψη των απειλών που εγείρουν αυτές οι οργανώσεις για την εθνική ασφάλειά τους».

Δεν ανακοινώθηκε πότε και που ακριβώς στην Υεμένη έγινε η επιχείρηση κατά την οποία έπεσε νεκρός ο Κάσεμ αλ Ραΐμι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις