Κόσμος

ΗΠΑ: Στο νοσοκομείο η Τζιλ Μπάιντεν για αφαίρεση «δερματικής βλάβης» στο πρόσωπο

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο για την αφαίρεση μιας “μικρής δερματικής βλάβης” που ανακάλυψε στο πρόσωπό της κατά τη διάρκεια εξέτασης ρουτίνας.

Συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Τζο Μπάιντεν, η Πρώτη Κυρία επιβιβάστηκε στο προεδρικό ελικόπτερο Marine One για να μεταβεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, κοντά στην Ουάσινγκτον.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι η Τζιλ Μπάιντεν είχε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση ως εξωτερικός ασθενής, γνωστή ως χειρουργική επέμβαση Mohs”.

Αυτό το είδος επέμβασης πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και θεωρείται εξαιρετικά αποτελεσματική, εάν πραγματοποιηθεί αρκετά νωρίς, για την εξάλειψη του σχηματισμού ενός δερματικού καρκίνου.

Ο προεδρικός γιατρός Κέβιν Ο’ Κόνορ είχε ανακοινώσει στις 4 Ιανουαρίου ότι εντοπίστηκε “κατά τη διάρκεια εξέτασης ρουτίνας για καρκίνο του δέρματος, μια μικρή βλάβη πάνω από το μάτι της Πρώτης Κυρίας”.

“Προληπτικά, οι γιατροί συνέστησαν η βλάβη αυτή να αφαιρεθεί”, είχε γράψει ο γιατρός σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα η εκπρόσωπος της Πρώτης Κυρίας Βανέσα Βαλντίβια.

Οι ιστοί που αφαιρούνται, θα αναλυθούν στη συνέχεια”, είχε διευκρινίσει.
Η Τζιλ Μπάιντεν, 71 ετών, είναι η πιο ηλικιωμένη Πρώτη Κυρία στην ιστορία των ΗΠΑ, καθώς και ο 80χρονος σύζυγός της είναι επίσης ο γηραιότερος ένοικος στην ιστορία του Λευκού Οίκου.

Ο καρκίνος είναι προσωπικό θέμα για τον Αμερικανό πρόεδρο, του οποίου ο γιος πέθανε το 2015 από καρκίνο του εγκεφάλου. Για τον Μπάιντεν, η μείωση του ποσοστού θνησιμότητας από την ασθένεια αυτή αποτελεί “προεδρική προτεραιότητα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Φρίντριχ Μερτς παρέλαβε από τον Όλαφ Σολτς την καγκελαρία της Γερμανίας με λουλούδια – «Τι μέρα κι αυτή»
«Κρατήσατε τη Γερμανία στη σωστή πορεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και τελικά πήρατε τις σωστές αποφάσεις», δήλωσε ο Μερτς απευθυνόμενος στον Σολτς για τις επιλογές του σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και ο διάδοχός του, Φρίντριχ Μερτς, ηγέτης της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), στην τελετή παράδοσης - παραλαβής στην Καγκελαρία στο Βερολίνο
Η βασίλισσα Καμίλα στο «The Tower Remembers» στο Λονδίνο για την 80η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Χιλιάδες παπαρούνες, το σύμβολο της μνήμης στη Βρετανία, τοποθετήθηκαν προκειμένου να σχηματίσουν έναν κόκκινο «καταρράκτη» που κυλά από μία γωνία του Πύργου έως το γρασίδι ακριβώς από κάτω
Η βασίλισσα της Βρετανίας Καμίλα επισκέπτεται τον Πύργο του Λονδίνου για να δει την έκθεση κεραμικών παπαρούνων για την 80ή επέτειο του τέλους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου 1