Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΗΠΑ: Χάκερς “εισέβαλαν” στα e-mails κορυφαίων Ρεπουμπλικανών, στις ενδιάμεσες εκλογές

Ρωσία
Φωτογραφία αρχείου Reuters

Η Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή για το Κογκρέσο (NRCC), το όργανο που συντονίζει τις προεκλογικές εκστρατείες του κόμματος για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, έγινε στόχος κυβερνοεπίθεσης κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών, όπως παραδέχτηκε σήμερα ένας εκπρόσωπός της.

“Η NRCC επιβεβαιώνει ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης από άγνωστη οντότητα. Προέχει πάνω απ’ όλα η κυβερνοασφάλεια των δεδομένων της Επιτροπής και, μαθαίνοντας για την εισβολή, η NRCC ξεκίνησε αμέσως εσωτερική έρευνα και ενημέρωσε το FBI που τώρα ερευνά την υπόθεση”, είπε ο Ίαν Πράιορ, ένας εκπρόσωπος του οργάνου. “Για να προστατευτεί η έρευνα αυτή, η NRCC δεν θα κάνει κανένα άλλο σχόλιο για το θέμα”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Politico, που αποκάλυψε πρώτο την υπόθεση, οι λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τεσσάρων κορυφαίων συνεργατών της Επιτροπής μπορεί να εκτέθηκαν. Η επίθεση αυτή αποκαλύφθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Ωστόσο, ηγετικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όπως ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, και ο επικεφαλής της πλειοψηφίας, Κέβιν Μακάρθι, δεν είχαν ενημερωθεί και πληροφορήθηκαν το θέμα μόνο όταν επικοινώνησε μαζί τους ο ενημερωτικός ιστότοπος.

Άλλοι αξιωματούχοι είπαν στο Politico ότι δεν αποκάλυψαν αμέσως την επίθεση επειδή δεν ήθελαν να θέσουν σε κίνδυνο την έρευνα του FBI.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις