Κόσμος

Ιράν: Άγνωστος ο αριθμός των παιδιών που έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις

Κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια πόσοι είναι οι νεκροί από τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν, πόσω μάλλον, πόσα παιδιά έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής. Οι νεκροί έχουν σίγουρα ξεπεράσει τους 120, ενώ 20 με 30 παιδιά έχουν πέσει νεκρά.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τουλάχιστον 23 παιδιά έχουν ήδη σκοτωθεί στον Ιράν, όπως αναφέρει εκπρόσωπος του Γραφείου του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι θάνατοι αυτοί προκλήθηκαν από αληθινά πυρά, μεταλλικά σφαιρίδια που βλήθηκαν από κοντινή απόσταση και θανατηφόρους ξυλοδαρμούς, ανακοίνωσε η υπηρεσία, προσθέτοντας ότι ένας αδιευκρίνιστος αριθμός παιδιών συνελήφθη στη διάρκεια εφόδων σε σχολεία και κάποια εστάλησαν για επανεκπαίδευση.

Περισσότεροι από 120 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής από την καταστολή των διαδηλώσεων στο Ιράν, οι οποίες ξέσπασαν στις 16 Σεπτεμβρίου μετά τον θάνατο της 22χρονης Ιρανής κουρδικής καταγωγής Μαχσά Αμινί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Iran Human Rights (IHR) με έδρα το Όσλο.

Ο θάνατος της Αμινί αποτέλεσε την αφορμή για το ξέσπασμα αυτού του κινήματος διαμαρτυρίας. Η νεαρή Ιρανή πέθανε τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

Όπως ανέφερε η IHR, 122 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την καταστολή των διαδηλώσεων που σημειώνονται σε πολλές πόλεις του Ιράν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέος θάνατος μυστήριο στη Ρωσία – Νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι ο υπουργός Μεταφορών λίγο μετά την αποπομπή του από τον Πούτιν
Για «αυτοκτονία» κάνουν λόγο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ενώ υπάρχουν υποψίες για το αν έπαιξε ρόλο η θητεία τους ως κυβερνήτης του Κουρσκ
Ρωσία - Υπουργός Μεταφορών 7
Δύο αδελφές πνίγηκαν αγκαλιασμένες στο Τέξας: «Μαμά, μπαμπά σας αγαπάμε», έγραψαν στο τελευταίο τους μήνυμα
Νεκρές οι Μπλερ και Μπρουκ Χάρμπερ, 13 και 11 ετών, αγνοούνται οι παππούδες τους, οι γονείς σώθηκαν την τελευταία στιγμή - Νεκροί 27 κατασκηνωτές και ομαδάρχες στην κατασκήνωση Camp Mystic
Κρεβάτια μέσα στη κατασκήνωση Camp Mystic