Κόσμος

Ιράν: Η δολοφονία του αξιωματούχου της Χαμάς θα δυναμώσει την αντίσταση κατά του Ισραήλ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η δολοφονία του αξιωματούχου της Χαμάς στον Λίβανο, θα πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την αντίσταση κατά του Ισραήλ, δηλώνει το Ιράν. Όλες οι μέχρι στιγμής πληροφορίες θέλουν ο νεκρός να είναι ο αλ-Αρούρι, υπαρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο αλ-Αρούρι, που φέρεται να δολοφονήθηκε σε επιδρομή του Ισραήλ στον Λίβανο, θεωρείται ως το Νο 2 στην ηγεσία της Χαμάς, εκ των ιδρυτών του στρατιωτικού σκέλους της οργάνωσης, αλλά και ένας από τους συνδέσμου της με το Ιράν.

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι η δολοφονία του υψηλόβαθμου αξιωματούχου της Χαμάς, Σάλεχ αλ-Αρούρι σε επιδρομή ισραηλινού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στον Λίβανο, θα πυροδοτήσει ακόμη περισσότερο την αντίσταση κατά του Ισραήλ, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Το αίμα του μάρτυρα θα πυροδοτήσει αναμφίβολα άλλη μια έκρηξη στις φλέβες της αντίστασης και το κίνητρο κατά των σιωνιστών κατακτητών, όχι μόνο στην Παλαιστίνη αλλά και στην περιοχή και ανάμεσα σε όλους όσοι αναζητούν την ελευθερία παγκοσμίως», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, Νάσερ Κανανί.

Βίντεο από την ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό του Λιβάνου:

Ο εκπρόσωπος καταδίκασε, επίσης, την παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Λιβάνου από «το επιθετικό σιωνιστικό καθεστώς».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί κατάργησης της αίθουσας Τύπου στον Λευκό Οίκο: «Ποτέ δεν θα έκανα κάτι τόσο ανόητο»
«Υπάρχει αναφορά fake news ότι θα αφαιρέσω την αίθουσα Τύπου και θα επαναφέρω την παλιά πισίνα, μπορεί να τη μεταφέρω σε μια λιγότερο ενοχλητική τοποθεσία αλλά η πισίνα δε θα επανέλθει ποτέ» λέει ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ