Κόσμος

Ιράν: Οι πιστοί όλων των θρησκειών να αποφασίζουν για το μέλλον του Ισραήλ!

Το Ιράν δεν ζητεί την εξάλειψη του εβραϊκού λαού, αλλά πιστεύει ότι οι πιστοί όλων των θρησκειών θα πρέπει να αποφασίζουν για το μέλλον του κράτους του Ισραήλ, σημειώνει σήμερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σε ομιλία του που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπό του.

“Το να ζητάμε την εξάλειψη του κράτους του Ισραήλ δεν σημαίνει (ότι ζητάμε) την εξάλειψη του εβραϊκού λαού (…) σημαίνει ότι ο λαός της Παλαιστίνης –είτε είναι μουσουλμάνοι, είτε χριστιανοί, είτε εβραίοι– θα πρέπει να επιλέξουν την δική τους κυβέρνηση”, δήλωσε ο Χαμενεΐ σε ισλαμική διάσκεψη στην Τεχεράνη.

Μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 το Ιράν αρνείται να αναγνωρίσει το Ισραήλ και έχει υποστηρίξει παλαιστινιακές οργανώσεις μαχητών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές
Ουκρανία
Δύο νεκροί από τις φωτιές που μαίνονται στην Τουρκία - Μία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες εμπρησμούς»
Πυρκαγιές ξέσπασαν και στην Αττάλεια και σε δασικές εκτάσεις κοντά στην Κωνσταντινούπολη, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο πολλά από αυτά τα μέτωπα
Φωτιές στην Τουρκία