Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ιράν: Σχεδόν 14.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Ιράν: Σχεδόν 14.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Τα κρούσματα κορονοϊού εκτοξεύθηκαν στο Ιράν την εορταστική περίοδο για το Νέο Έτος του περσικού ημερολογίου και βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4 μηνών.

Η πόλη της Τεχεράνης κατατάσσεται τώρα στην ‘κόκκινη’ βαθμίδα, που είναι η υψηλότερη στην εθνική κλίμακα επιδημιολογικού κινδύνου του Ιράν: επιτρέπονται μόνο οι οικονομικές δραστηριότητες που θεωρούνται απαραίτητες (τρόφιμα, υγεία…).

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, καταγράφηκαν 13.890 νέα κρούσματα στα κέντρα διενέργειας τεστ της χώρας, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σίμα Σαντάτ Λαρί.

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων είναι στο υψηλότερο επίπεδο από τις 4 Δεκεμβρίου (13.922) και πλησιάζει το ρεκόρ των 14.051 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που καταγράφηκαν στις 28 Νοεμβρίου.

Ο αριθμός των νέων θανάτων που οφείλονται σε επιπλοκές του νέου κορονοϊού αυξήθηκε σε 172, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 23 Δεκεμβρίου.

Οι Ιρανοί γιόρτασαν το Νορούζ, το περσικό Νέο Έτος, στις 21 Μαρτίου. Οι δύο εβδομάδες που ακολουθούν συνήθως αποτελούν ευκαιρία για ταξίδια σε άλλες περιοχές της χώρας και για οικογενειακές συναθροίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις