Κόσμος

Ισόβια στον αδελφό του δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ – Στη φυλακή για τουλάχιστον 55 χρόνια

Στον άνδρα που βοήθησε τον μεγαλύτερο αδελφό του να πραγματοποιήσει την επίθεση καμικάζι στο τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε, πριν από τρία χρόνια στο Μάντσεστερ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 22 άνθρωποι, επιβλήθηκε σήμερα ποινή ισόβιας κάθειρξης και θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον 55 χρόνια.

Ο Χάσεμ Αμπέντι, 23 ετών, είχε κριθεί ένοχος για φόνο τον Μάρτιο επειδή ενθάρρυνε και βοήθησε τον αδελφό του, τον Σαλμάν, να πραγματοποιήσει επίθεση καμικάζι στην αίθουσα συναυλιών Αρένα του Μάντσεστερ την ώρα που γονείς έφθαναν για να πάρουν τα παιδιά τους στο τέλος της συναυλίας της αμερικανίδας τραγουδίστριας της ποπ τον Μάιο του 2017.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν επτά παιδιά, το μικρότερο από τα οποία μόλις οκτώ ετών, ενώ 237 άνθρωποι τραυματίσθηκαν. Η επίθεση ήταν η πιο φονική στη Βρετανία μετά τις επιθέσεις καμικάζι το 2005 σε μέσα μεταφοράς στο Λονδίνο που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 52 ανθρώπους.

Ο δικαστής Τζέρεμι Μπέικερ δήλωσε πως τα δύο αδέλφια είναι εξίσου ένοχα και στόχευσαν εσκεμμένα μια συναυλία την οποία παρακολουθούσαν νέοι άνθρωποι, καθώς σχεδόν οι μισοί από τους νεκρούς ήταν παιδιά ή έφηβοι.

Ο δικαστής επέβαλε στον Αμπέντι ποινή ισοβίων για φόνο και συνωμοσία για πρόκληση έκρηξης και δήλωσε πως ο καταδικασθείς θα παραμείνει στη φυλακή για τουλάχιστον 55 χρόνια.

Οι αδελφοί Αμπέντι, οι οποίοι έχουν Λίβυους γονείς που μετανάστευσαν στη Βρετανία στη διάρκεια της διακυβέρνησης της Λιβύης από τον Μουάμαρ Καντάφι, σχεδίασαν την επίθεση στο σπίτι τους στο νότιο Μάντσεστερ, πειραματιζόμενοι με την κατασκευή ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σουδάν: Ανατριχιαστικό βίντεο με ένοπλο να εκτελεί άοπλο, να κάνει το σήμα της νίκης και να γελάει στην κάμερα
Στη δημοσιότητα βίντεο με μαζικές εκτελέσεις αμάχων - Παγιδευμένος κόσμος χωρίς τροφή και νερό - Μαρτυρίες επιζώντων περιγράφουν εκτελέσεις, λεηλασίες, βιασμούς και βασανισμούς
Σουδάν: Ανατριχιαστικό βίντεο με ένοπλο να εκτελεί άοπλο, να κάνει το σήμα της νίκης και να γελάει στην κάμερα
Ισραήλ: Συνελήφθη ανώτατη στρατιωτική εισαγγελέας για διαρροή βίντεο με Παλαιστίνιους κρατούμενους
Η στρατηγός Γιφάτ Τομέρ-Γερουσαλμί, ανώτατη νομική αξιωματούχος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, συνελήφθη για τον φερόμενο ρόλο της στη διαρροή βίντεο που απεικονίζει κακοποιήσεις Παλαιστινίων κρατουμένων
Η στρατηγός Γιφάτ Τομέρ-Γερουσαλμί, ανώτατη νομική υπεύθυνη των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων
Φιλιππίνες: Ο τυφώνας Καλμάγκι προκαλεί φονικές πλημμύρες και καταστροφές – Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά το πέρασμα του τυφώνα Καλμάγκι, που έπληξε την Τρίτη το κεντρικό τμήμα των Φιλιππίνων, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και μαζικές εκκενώσεις
Διασώστες στις Φιλιππίνες μετά το πέρασμα του τυφώνα
Ο σοσιαλιστής Ζοράν Μαμντάνι έτοιμος να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης - Οργή Τραμπ στα social media
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανεβάζει τους τόνους πριν τις εκλογές στη Νέα Υόρκη, χαρακτηρίζοντας τον 34χρονο υποψήφιο «κομμουνιστή» και προειδοποιώντας ότι θα κόψει τα ομοσπονδιακά κονδύλια προς την πόλη αν κερδίσει τη δημαρχία
Ο υποψήφιος για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι