Δευτέρα, 15 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ισπανία: Σόου Ερντογάν σε ερώτηση δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου»

Ισπανία: Σόου Ερντογάν σε ερώτηση δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου»
Φωτογραφίες: Reuters

«Καπνούς» έβγαλε σήμερα (13.06.2024) ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με δημοσιογράφο της El Pais, όταν ρωτήθηκε για τις περιπτώσεις του Κούρδου πολιτικού ηγέτη, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, και του επιχειρηματία, ακτιβιστή Οσμάν Καβάλα.

«Το γεγονός ότι κάνετε αυτές τις ερωτήσεις μας βάζει σε σκέψεις. Κυρίως μας στεναχωρεί το γεγονός ότι ένα μέλος του Τύπου υπερασπίζεται αυτούς τους τρομοκράτες», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εμφανώς ενοχλημένος από τον δημοσιογράφο της ισπανικής εφημερίδας.

«Μην κουνάς το κεφάλι σου, κοίταξέ με, δεν κουνάω το κεφάλι μου. Οπως βλέπεις, είμαι όρθιος και συνεχίζω να εργάζομαι. Μπορεί να είναι ο Οσμάν Καβαλά, μπορεί να είναι ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, όποιος και αν είναι, εμείς τηρούμε τους νόμους. Αυτό γίνεται. Υποθέτω ότι εσείς δεν ζείτε στην Τουρκία. Εμείς ζούμε στην Τουρκία. Αυτά είναι βήματα που κάνουμε για την ειρήνευση της περιοχής και έτσι θα συνεχιστεί», συνέχισε.

«Η Τουρκία αγνοεί τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκου Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν αποφυλακίζει τον Κούρδο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, όπως και τον Οσμάν Καβαλά», είχε δηλώσει προηγουμένως ο Ισπανός δημοσιογράφος, προκαλώντας έτσι την «έκρηξη» του Τούρκου προέδρου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ισπανία, στο πλαίσιο της οποίας είχε χθες επαφές με τον Ισπανό βασιλιά και σήμερα με τον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις