Κόσμος

Ισραήλ: O επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας ασφαλείας επισκέφθηκε ινκόγκνιτο την Τουρκία, αναφέρουν δημοσιεύματα

Ο Ρόνεν Μπαρ, ο επικεφαλής της Σιν Μπετ, της υπηρεσίας ασφαλείας του Ισραήλ, επισκέφθηκε υπό άκρα μυστικότητα την Τουρκία το Σάββατο (16.11.2024), για να συναντήσει τον Ιμπραήμ Καλίν, τον επικεφαλής των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με αμερικανικά και ισραηλινά μέσα.

«O Ρόνεν Μπαρ επισκέφτηκε κρυφά την Τουρκία και συναντήθηκε με τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Τουρκίας Ιμπραήμ Καλίν, αναφέρει ο δημοσιογράφος του «Axios» για το ταξίδι του επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας του Ισραήλ.

Ο Ρόνεν Μπαρ συζήτησε με τον Τούρκο ομόλογό του τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία για τους ομήρους και την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, και τη πιθανότητα η Τουρκία να αναλάβει ρόλο διαμεσολαβητή, αναφέρει το άρθρο.

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί ανώτεροι αξιωματούχοι της Χαμάς που είχαν έδρα στο Κατάρ, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής διαπραγματευτή της ομάδας, Khalil al-Hayya, έφυγαν από τη Ντόχα και ταξίδεψαν στην Τουρκία, σύμφωνα με πηγές.

Ωστόσο, πηγή της τουρκικής διπλωματίας απέρριψε σήμερα τις πληροφορίες ότι η Χαμάς έχει μεταφέρει το πολιτικό της γραφείο από το Κατάρ στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι μέλη της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης έχουν επισκεφθεί τη χώρα λίγες φορές, σύμφωνα με το OnAlert.gr.

Από την άλλη, η Jerusalem Post, επικαλούμενη ισραηλινές πηγές, αναφέρει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μεσολαβητής για μια συμφωνία ομήρων στη Γάζα.

Πηγή: OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τενερίφη: Γιγαντιαίο κύμα παρασύρει τέσσερα άτομα σε φυσική πισίνα – Ένας αγνοούμενος εξακολουθεί να αναζητείται
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε μια ιδιαίτερα δημοφιλή φυσική θαλασσινή πισίνα στη δυτική ακτή του νησιού, ενώ ίσχυε προειδοποίηση για ισχυρή θαλασσοταραχή και η πρόσβαση φέρεται να ήταν κλειστή
Η «πισίνα» από την οποία παρασύρθηκαν πολλά άτομα στην Τενερίφη
Οι ΗΠΑ απαιτούν τον άμεσο τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης
Λιγότερο από δύο μήνες μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που συνυπεγράφη με την αιγίδα του Ντόναλντ Τραμπ, οι ΗΠΑ καλούν τις δύο χώρες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις αποκλιμάκωσης
Ένας τραυματισμένος ταϊλανδός στρατιώτης μεταφέρεται από το μέτωπο
Βραζιλία: Ο Φλάβιο Μπολσονάρο επιβεβαιώνει την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2026 απέναντι στον Λούλα
Ο δεξιός γερουσιαστής διαβεβαιώνει ότι η απόφασή του είναι «μη αναστρέψιμη» και δηλώνει ότι έχει τη στήριξη του πατέρα του, του πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο
Ο γερουσιατής Φλάβιο Μπολσονάρο