Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ισραήλ: Δάκρυα χαράς για την 21χρονη Μάγια, την πρώτη όμηρος του φεστιβάλ που απελευθερώθηκε

Ισραήλ: Δάκρυα χαράς για την 21χρονη Μάγια, την πρώτη όμηρος του φεστιβάλ που απελευθερώθηκε
Reuters

Το πρωί της 7ης Οκτωβρίου διασκέδαζε με φίλους της στο μοιραίο φεστιβάλ Σουπερνόβα στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα. Λίγες ώρες μετά βρέθηκε στα χέρια της Χαμάς, αφού είχε δεχτεί μια σφαίρα στο πόδι. 

Ο λόγος για την 21χρονη Μάγια Ρεγκέβ η οποία πλέον βρίσκεται στην αγκαλιά της οικογένειάς της στο Ισραήλ, καθώς ήταν μία από της ομήρους που απελευθέρωσε η Χαμάς το βράδυ του Σαββάτου.

Η φωτογραφία της Μάγια να προχωρά με πατερίτσες και να συνοδεύεται από άνδρες της Χαμάς έκανε από το Σάββατο το γύρο του διαδικτύου. Λίγες ώρες μετά κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει την οικογένειά της να πέφτει στην αγκαλιά της, ενώ όπως έγινε γνωστό η κοπέλα υπεβλήθη σε εγχείρηση και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Μάγια επέστρεψε σε έμας και περιμένουμε το ίδιο να συμβεί με τον Ιτάι» ανέφερε σε ανακοίνωση της η οικογένεια Ρεγκέβ. Ο Ιτάι είναι αδερφός της Μάγια, με τον οποίο βρισκόταν μαζί η 21χρονη στο φεστιβάλ Σουπερνόβα. 

Μάλιστα, η Haaretz σημειώνει πως η συμφωνία της εκεχειρίας προβλέπει ότι τα αδέρφια που απελευθερώνονται δεν πρέπει να χωρίζονται. Ωστόσο, ο 18χρονος Ιτάι δεν επέστρεψε. 

 

Η Χαμάς υποστήριξε ότι δεν μπόρεσε να εντοπίσει πού βρίσκεται ο Ιτάι, ο οποίος επίσης απήχθη κατά την επίθεση στο φεστιβάλ Σούπερνοβα.

Το τηλεφώνημα στον πατέρα της

Η Μάγια είχε προλάβει να τηλεφωνήσει στον πατέρα της μέσα από το φεστιβάλ λέγοντάς του ότι τους πυροβολούν: «Μπαμπά με πυροβόλησαν, με πυροβόλησαν. Μας σκοτώνει μπαμπά, μας σκοτώνει» ακουγόταν να λέει.

Ο πατέρας της, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα σε συνέντευξη που έδωσε στο CNN, ακούγεται στο τηλεφώνημα να ζητά από την κόρη του να του στείλει τις συντεταγμένες της περιοχής στην οποία βρισκόταν ενώ παράλληλα της λέει «έρχομαι».

Η 21χρονημ πρόλαβε να στείλει και ένα μήνυμα στην μητέρα της, Μιρίτ, λέγοντάς την ότι την αγαπά.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις