Κόσμος

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου δεν συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο που θα εγκρίνει την εκεχειρία στη Γάζα κατηγορώντας τη Χαμάς

Το υπουργικό συμβούλιο θα δώσει την τελική έγκριση αλλά ο Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς ότι υπαναχωρεί σε κάποια σημεία της συμφωνίας

Εμπλοκή παρουσιάστηκε λίγες ώρες μετά την είδηση ότι επετεύχθη συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Γάζα έπειτα από 15 μήνες πολέμου. Ο Νετανιάχου, αρνείται να συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο, κατηγορώντας τη Χαμάς ότι υπαναχωρεί από σημεία της εκεχειρίας. 

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατηγόρησε τη Χαμάς ότι υπαναχωρεί από κάποια σημεία της συμφωνίας εκεχειρίας με τη Γάζα και πρόσθεσε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα αναβάλει την έγκρισή της.

“Η Χαμάς υπαναχωρεί από σημεία της συμφωνίας που επετεύχθη με τους μεσολαβητές και το Ισραήλ σε μια προσπάθεια να πετύχει υποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Νετανιάχου.

“Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο δεν θα συνεδριάσει μέχρις ότου οι μεσολαβητές ενημέρωσουν το Ισραήλ ότι η Χαμάς έχει δεχθεί όλους τους όρους της συμφωνίας”, πρόσθεσε.

Χαμάς: Παραμένουμε δεσμευμένοι στη συμφωνία

Ο Ιζάτ αλ Ρεσίκ, υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, τόνισε σήμερα ότι η παλαιστινιακή οργάνωση παραμένει δεσμευμένη στη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τους μεσολαβητές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Live η λαμπερή τελετή για τα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο - Εντυπωσιακό σόου με drone και πυροτεχνήματα
Περίπου 80 επίσημες αντιπροσωπείες παρευρίσκονται στην τελετή, από τις οποίες «40 θα έχουν επικεφαλής βασιλείς, πρίγκιπες, αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων»
REUTERS
7
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιχείρησης
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, μια ανάσα από τις πυραμίδες της Γκίζας
Το μνημειώδες μουσείο που εκτείνεται σε σχεδόν 500.000 τ.μ. και είναι αφιερωμένο στον φαραωνικό πολιτισμό, στοίχισε περισσότερο από 1.000.000.000 δολάρια και απαίτησε τιτάνια έργα 20 ετών, τα οποία υποστήριξε οικονομικά και τεχνικά η Ιαπωνία
Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
6