Κόσμος

Ισραήλ: Πάνω από 10.000 νέα κρούσματα κορονοϊού για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο

Να περιορίσει την αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού «παλεύει» το Ισραήλ με περισσότερα από 10.000 να καταγράφονται για πρώτη φορά από τα μέσα Ιανουαρίου.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ ότι την Τρίτη καταγράφηκαν 10.001 νέα κρούσματα.

Την ίδια ημέρα υπήρχαν 688 σοβαρά ασθενείς και σημειώθηκαν 25 νέοι θάνατοι που συνδέονται με την Covid-19.

Από την αρχή της πανδημίας περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη χώρα αυτή των 9,4 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν μολυνθεί με κορονοϊό.

Η εμβολιαστική εκστρατεία στο Ισραήλ ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020.

Σχεδόν το 59% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις και περίπου το 19% έχει εμβολιαστεί και με μια τρίτη, αναμνηστική δόση.

Το Ισραήλ βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Στο τέλος Ιουλίου το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεκίνησε να χορηγεί αναμνηστική δόση του εμβολίου με στόχο να ενισχύσει την ανοσολογική απόκριση. Άλλες χώρες έχουν ξεκινήσει το ίδιο.

Το μέτρο αυτό κρίθηκε απαραίτητο μετά τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας που έδειξαν ραγδαία μείωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την πρόληψη των μολύνσεων παρότι το εμβόλιο συνέχισε να παρέχει ισχυρή προστασία από τη σοβαρή νόσηση.

Επί εβδομάδες η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα εξαπλώνεται στη χώρα αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των κρουσμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές
Ουκρανία
Δύο νεκροί από τις φωτιές που μαίνονται στην Τουρκία - Μία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες εμπρησμούς»
Πυρκαγιές ξέσπασαν και στην Αττάλεια και σε δασικές εκτάσεις κοντά στην Κωνσταντινούπολη, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο πολλά από αυτά τα μέτωπα
Φωτιές στην Τουρκία