Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ισραήλ: Συλλυπητήρια ΕΕ για την τραγωδία στο Όρος Μερόν

Ισραήλ: Συλλυπητήρια ΕΕ για την τραγωδία στο Όρος Μερόν
Φωτογραφία Reuters

Τα συλλυπητήριά της για το δυστύχημα, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (29/4) σε θρησκευτική τελετή στο Όρος Μερόν, στο βόρειο Ισραήλ, εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Πίτερ Στάνο, σε δήλωσή του, εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήριά της ένωσης στους συγγενείς και φίλους των θυμάτων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της σε οικογένειες και φίλους των θυμάτων και στον λαό του Ισραήλ και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρει ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπεύθυνος για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων. 

Νωρίτερα σήμερα τα συλλυπητήρια του και τη συμπαράστασή του στο Ισραήλ εξέφρασε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. «Οι σκέψεις μας είναι με τον Ισραηλινό λαό που θρηνεί για την ανείπωτη τραγωδία στο Όρος Μερόν. Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν οικείους τους και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρει σε μήνυμα του στο twitter.

Βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου δείχνουν τις στιγμές απόλυτου τρόμου και φρίκης με κόσμο να έχει πέσει π ένας πάνω στον άλλον και πτώματα παντού. Το σημείο γέμισε πτώματα, και μέχρι στιγμής 44 άνθρωποι έχει ανακοινωθεί ότι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις