Κυριακή, 21 Απρ.
19oC Αθήνα

Ισραήλ: Υποδοχή ηρώων για τους ομήρους της Χαμάς – Κραυγές χαράς, δάκρυα και σφιχτές αγκαλιές

Ισραήλ: Υποδοχή ηρώων για τους ομήρους της Χαμάς – Κραυγές χαράς, δάκρυα και σφιχτές αγκαλιές
Φωτογραφία Reuters

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Οι πανηγυρισμοί, η συγκίνηση, τα χαμόγελα και οι κραυγές χαράς τη στιγμή που οι όμηροι επιστρέφουν στο Ισραήλ μετά από 51 ημέρες στα χέρια των τρομοκρατών της Χαμάς, καταγράφηκαν από την κάμερα του Reuters και τα κινητά των πολιτών και συγκλονίζουν.

Άλλοι 14 όμηροι από το Ισραήλ επέστρεψαν σήμερα Κυριακή (26.11.2023) στη χώρα τους, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Τελ Αβίβ με τη Χαμάς για ανταλλαγή αιχμαλώτων, κατάπαυση του πυρός και παροχή περαιτέρω ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η επιστροφή τους στην Οφακίμ στα νότια του Ισραήλ μοιάζει με υποδοχή ηρώων. Εκατοντάδες πολίτες, μαζί με τους συγγενείς, συγκεντρώθηκαν για να υποδεχτούν τους ομήρους μέσα στα βανάκια του Ερυθρού Σταυρού. 

Από την άλλη μεριά, οι όμηροι τους χαιρετούν και φωνάζουν μαζί τους. Η κραυγή χαράς της 64χρονης Aviva Siegel, το πλατύ χαμόγελό της και τα δάκρυα στα μάτια της τα λένε όλα! Το πλήθος καθρεφτίζεται να τη χαιρετά και να την υποδέχεται με ανοιχτές αγκάλες πίσω στην πατρίδα.

Η 64χρονη απήχθη από το Kfar Aza μαζί με τον σύζυγό της, τον Αμερικανό υπήκοο Keith Siegel, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται ακόμα στη Γάζα και στα χέρια της Χαμάς.

Βίντεο από την υποδοχή των ομήρων:

Πανηγυρισμοί στην Οφακίμ

Πανηγυρισμοί στην Οφακίμ

Πανηγυρισμοί στην Οφακίμ

Πανηγυρισμοί στην Οφακίμ

Αγκαλιές μεταξύ κατοίκων του κιμπούτς Kfar Aza

Η Shanon Avigdori, που απελευθερώθηκε χθες μαζί με την κόρη της, αγκαλιάζει τον σύζυγό της

Η Shanon Avigdori, που απελευθερώθηκε χθες μαζί με την κόρη της, αγκαλιάζει τον γιο της

Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις